עמוד ראשי: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך אקו-ויקי, מקום מפגש בנושאי אקולוגיה, חברה וכלכלה.
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ (החלפת טקסט – "{{ערך מומלץ}}" ב־"{{ערך מומלץ2}}")
מ (שוחזר מעריכות של מגזין יהלום בוט (שיחה) לעריכה האחרונה של דוגקן)
תגית: שחזור
שורה 16: שורה 16:
 
'''ערך מומלץ'''
 
'''ערך מומלץ'''
 
</h3>
 
</h3>
{{ערך מומלץ2}}
+
{{ערך מומלץ}}
 
|-
 
|-
 
| style="border:1px solid gray; padding:1em;padding-top:0.5em; background-color:#f4f4f4;" valign="top" |
 
| style="border:1px solid gray; padding:1em;padding-top:0.5em; background-color:#f4f4f4;" valign="top" |

גרסה מ־16:54, 5 בנובמבר 2020

ברוכים הבאים לאקו-ויקי -
מקום המפגש של אקולוגיה, חברה וכלכלה!
אלברט איינשטיין אמר:
Quote.png
Albert Einstein Head.jpg
Cquote2.png לא נוכל לפתור בעיות באמצעות אותה צורת חשיבה שבה השתמשנו כשיצרנו אותן. Cquote1.png

המשבר הסביבתי, כמו גם בעיות חברתיות שאנו רואים סביבנו - עוני, אי שוויון, אלימות, שחיתות, דיכאון, השמנה ועוד - לא נובעים רק מכשלים טכנולוגיים, אלא מהדרך בה מעוצבת החברה ודרכי החשיבה שלנו. הקושי שלנו לתפוס את החיים בספינת החלל כדור הארץ, וליצור מוסדות חברתיים שיאפשרו לנו לשתף פעולה בצורה טובה יותר.

אקו-ויקי נועד כדי לעודד שיח הממוקד בתהליכים ובמערכות המורכבות המקיפות אותנו ומקשרות בין תופעות חברתיות וסביבתיות שונות, וכדי להנגיש ניתוחים ופתרונות הנוגעים לקיימות ולבעיות חברתיות אחרות. כיום יש באקו-ויקי 3,586 ערכים.

ראו גם: מזנוןאיך אפשר לעזור לאקו-ויקימדריך בזק לכתיבה באקו-ויקיערכים מומלציםערכים מומלצים לסביבתנים

Irkick.png

אירועים וחדשות


מחר חל יום המלריה הבינלאומי - מועד עולמי שחל ב-25 באפריל.

ערכים חדשים ומורחבים

לכבוד יום ללא עישון שחל ב-31 במאי - ערכים על גורם המוות מספר אחת בישראל: עישון בישראל - התמכרות לעישון - הכחשת נזקי העישון - קשרי הון שלטון - עישון ועוני - שיווק טבק לבני נוער - סיגריה אלקטרונית ודרכים למניעת עישון. ערכים נוספים אפשר למצוא בפורטל:עישון.

Nuvola apps package network.png

נושאי ליבה

Nuvola apps personal.png

אישים

ראו גם: קבוצות וארגונים

Nuvola apps bookcase.png

מקורות

ראו גם: סוגי מאמרים

Nuvola apps ktip.png

זרמי מחשבה

ערך מומלץ

ערך מומלץ

Cover first edition Limits to growth.jpg

גבולות לצמיחה הוא ספר שיצא לאור בשנת 1972, אשר ממדל את התוצאות של גידול מתמשך ומהיר באוכלוסיית העולם ובתוצר הכלכלי-תעשייתי בעולם בעל משאבי טבע סופיים. הספר הוזמן על ידי מועדון רומא, והכותבים של המהדורה הראשונה היו המדענים דונאלה מדווז, דניס מדווז, יורגן רנדרס, ו-ויליאם בהרנס. הספר נחשב לספר מרכזי בהגות של הקיימות וטענותיו דומות לאלה שהושמעו בזמנו על ידי תומס מלתוס בשנת 1798.

כותבי הספר משתמשים במודל ממוחשב בשם עולם 3 שממדל מערכות מורכבות עולמיות, ומאפשר להבין כיצד משפיעים זה על זה תהליכים וקשרים בין מערכות של כדור הארץ למערכות אנושיות. המודל משתמש בסדרת משוואות המתארות קשרי גומלין בין אוכלוסייה, חקלאות וגידול מזון, תעשייה, משאבים מתכלים ומתחדשים, זיהום ועוד. זאת במטרה לנסות לחזות מה יקרה למין האנושי כאשר הוא יתקל בגבולות טבעיים שונים כמו התמעטות כמות הנפט או עלייה בזיהום.

במקביל, אספו החוקרים מידע רב לגבי גבולות אפשריים שיכולים להגביל את צמיחת האוכלוסייה העולמית או את הצמיחה הכלכלית. לדוגמה, כמות המים או המזון והחקלאות. נתונים מהרצות שונות של המודל הביאו את הכותבים לטעון (בשנת 2004) כי אפשרי שהעולם נמצא כבר מעבר לנקודת האל-חזור של קריסת המערכות האקולוגיות. מחקר מעודכן (אם כי מוגבל יותר בהיקפו) בשם גבולות פלנטריים נערך בשנת 2009 על ידי קבוצת מדענים אחרת.

הידעת?

מסה תרמית היא טכניקה מתחום הבנייה הירוקה, שבה משתמשים במסה של חומר כדי לספוח חום במהלך חלק מהיממה ולשחרר את החום הזה במהלך חלק אחר שלה, ועל ידי כך לקבל חימום או קירור של האוויר. טכניקה זו יעילה כאשר קיים הפרש טמפרטורות של מעל 6 מעלות בין היום והלילה.

Questions.png יש לי שאלה