IPBES

מתוך אקו-ויקי, מקום מפגש בנושאי אקולוגיה, חברה וכלכלה.
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

IPBES (קיצור באנגלית של הפלטפורמה הבינממשלתית למדיניות-מדעית במגוון-ביולוגי ושירותי מערכות אקולוגיות) הוא גוף בין-ממשלתי עצמאי שמעריך את המצב של המגוון הביולוגי ושל שירותי המערכת האקולוגית שהוא מספק לחברה האנושית. הגוף הוקם בפנמה סיטי ב-21 באפריל 2012 על ידי 94 ממשלות. IPBES נמצאת תחת חסותן של ארבע ישויות בארגון האומות המאוחדות- UNEP, UNESCO, FAO, ו-UNDOP והוא מנוהל על ידי התכנית הסביבתית של ארגון האומות המאוחדות. המזכירות שלו יושבת בבון, גרמניה.

כל מדינה שחברה באו"ם, יכולה להצטרף ל-IPBES. כיום כ-1000 מדענים מכל רחבי העולם תורמים לעבודת הארגון באופן התנדבותי. הם ממונים על ידי ממשלתם או על ידי ארגונים. פורומים שכוללים בקרת עמיתים מהווים מרכיב מפתח בעבודה של ה-IPBES כדי להבטיח כי העבודות שלו ישקפו מגוון של דעות, וכי עבודה זו מבוצעת לפי הסטנדרט המדעי הגבוה ביותר.

הגוף גם מכוון לענות לצרכים של הסכמים סביבתיים רב-לאומיים שקשורים למגוון מינים ולשירות המערכת האקולוגית: האמנה על מגוון מינים, האמנה מסחר בינלאומי במיני בר בסכנת הכחדה, האמנה על מינים נודדים, אמנת רמסטר לשטחים לחים, אמנת אונסקו למורשת עולמת, האמנה הבינלאומית על משאבים גנטיים של צמחים למזון ולחקלאות, ואמנת האו"ם למאבק במדבור.

במאי 2019 פרסם IPBES את התקציר של דו"ח הטבע העולמי - שהוא דו"ח מקיף שהוכן על ידי 1,500 מדענים שהעריכ את מצב הכחדה המונית בימינו, את הגורמים להכחדה זו ואת ההשלכות שלה על החברה האנושית. הדו"ח אושר על ידי האו"ם ומזהיר מפני הסנכנות החמורות של על המשך מצב של "עסקים כרגיל" שעלולים לגרום להכחדה המונית חמורה שתסכן את שירותי המערכת האקולוגית, דבר שעלולות להיות לו השלכות חמורות על האנושות.

ראו גם

קישורים חיצוניים

Stub general.png ערך זה הוא קצרמר. אתם מוזמנים לתרום לאקו-ויקי ולהרחיב אותו.