ערן בן ימיני

מתוך אקו-ויקי, מקום מפגש בנושאי אקולוגיה, חברה וכלכלה.
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Incomplete-document-purple.svg
יש להשלים ערך זה: בערך זה חסר תוכן מהותי. ייתכן שתמצאו פירוט בדף השיחה.
הנכם מוזמנים להשלים את החלקים החסרים ולהסיר הודעה זו. שקלו ליצור כותרות לפרקים הדורשים השלמה, ולהעביר את התבנית אליהם.
ערן בן ימיני מצביע בבחירות הפנימיות בתנועה הירוקה, 2008

ערן בן ימיני (נולד ב-21 ביוני 1966) הוא מנכ"ל ארגון חיים וסביבה. בן ימיני הוא מייסד ארגון מגמה ירוקה, אחד המייסדים והיו"ר לשעבר של מפלגת התנועה הירוקה וכן יו"ר לשעבר של מרכז השל.

היה רכז המסלול הסביבתי של התוכנית ל"חממה ליזמות חינוכית" במכון לחינוך דמוקרטי, במכללת סמינר הקיבוצים והיה מנחה תוכנית עמיתי הסביבה של מרכז השל - המכון הישראלי לחשיבה ומנהיגות סביבתית.

למד לדוקטורט להיסטוריה ופילוסופיה של המדע באוניברסיטת בר-אילן (לא סיים).

בן ימיני נשוי לרונית ואב לנעמי, תושב גבעתיים.

בשנת 2018 נבחר לאחד מ-100 המשפיעים והמשפיעות של מגמה ירוקה, מבין אנשי הארגון לאורך 21 שנות פעילותו.[1]

הקמת מגמה ירוקה

לאחר שסיים תואר ראשון בפיזיקה, נסע בן ימיני ללמוד תיאטרון באנגליה, שם נחשף לפעולת סביבתית סביב כביש M11, אשר התקיימה נגדו פעילות רבה. לאחר שחזר לארץ התפלא בן ימיני מהפעילות המעטה שהתקיימה מול כביש חוצה ישראל, בשנת 1997 הוא התנדב להקים בתוך החברה להגנת הטבע, ארגון סטודנטים ארצי להגנת הסביבה בכלל, ולמאבק נגד חוצה ישראל בפרט בשם מגמה ירוקה. לאחר מספר שנים הארגון הפך לעצמאי.

הודות לכריזמה שלו, ולוואקום היחסי שהיה סביב הנושא בתקופה זו, מגמה ירוקה צמחה במהירות להיות אחד הארגונים הסביבתיים הרחבים ביותר בישראל מבחינת היקף הפעילות, וההשפעה על השיח בתוך הארגונים הסביבתיים ומחוצה להם. הארגון שינה את התפיסות הסביבתיות מהתמקדות בטבע ושטחים פתוחים (החברה להגנת הטבע) או מיקוד משפטי צר בהיבטים של זיהום קצה (אדם טבע ודין) לדיון כללי על סביבה, על המקורות החברתיים והטכנולוגיים למפגעים סביבתיים. מאוחר יותר החל הארגון, עדיין תחת ארגונו של בן ימיני לעסוק בנושאים בעלי עומק רב יותר - כמו צדק סביבתי. עם זאת, הארגון לא הלך בכיוון זה עד הסוף ונשאר ברובו בתחום בין החברה להגנת הטבע, לבין גרינפיס, תוך פעילות של חלק מהפעילים או התאים בכיוונים קרובים יותר לאלו של פעולה ירוקה.

פעילות חינוך

לאחר פרישתו מריכוז מגמה ירוקה, החל בן ימיני בפעילות במסגרת המסלול הסביבתי של התוכנית ל"חממה ליזמות חינוכית" במכון לחינוך דמוקרטי, במכללת סמינר הקיבוצים. במקביל עבד במרכז השל כמנחה תוכנית עמיתי הסביבה - תוכנית להעשרת אנשים מתחומים שונים בידע סביבתי.

הקמת התנועה הירוקה

בשנת 2008 הצטרף בן ימיני לרמי לבני ולפעילים נוספים כדי לייסד את מפלגת התנועה הירוקה, עד מהרה הצטרף גם אלון טל לתנועה. בקיץ אותה שנה חל כנס היסוד של התנועה עם כ-100 פעילים. התנועה החלה להתארגן, לגבש מצע, לבנות מוסדות פנימיים ולפקוד אנשים נוספים. ב-12 בדצמבר 2008 נערכו בחירות פנימיות במפלגה, בהשתתפות 600 חברי מפלגה, מתוך כ-1,000 חברי מפלגה רשומים. בן ימיני נבחר כיו"ר התנועה, וכן נבחר כמועמד הראשון לכנסת מטעם התנועה. בשנת 2010 התפטר מראשות התנועה אך נשאר בהנהגת המפלגה.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים