מרכז תקשורת שכונתי

מתוך אקו-ויקי, מקום מפגש בנושאי אקולוגיה, חברה וכלכלה.
(הופנה מהדף מרכז עבודה שכונתי)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

מרכז תקשורת או טל-סנטר (באנגלית: Telecentre) או מרכז תקשורת שכונתי הוא מקום ציבורי שבו אנשים יכולים לקבל גישה למחשבים, לאינטרנט, ולטכנולוגיות דיגיטליות נוספות שמאפשרות לאנשים לאסוף מידע, ליצור, לעבוד מרחוק, ללמוד מרחוק, ולתקשר עם אחרים כמו גם לפתח מיומנויות בתחומים של שימוש במדיה דיגיטלית לשם כך. בעוד שמרכזי תקשורת נבדלים האחד מהשני, המאפיינים המשותפים שלהם הם השימוש בטכנולוגיות דיגיטליות כדי להשיג מטרות חברתיות שונות. המרכזים יכולים לאפשר תמיכה בקהילה, בכלכלה, בחינוך ובפיתוח חברתי, ולהקטין בידוד, הקטנה של פערים טכנולוגיים בין שכבות אוכלוסייה, קידום של נושאי בריאות, הזדמנויות עסקיות ועידוד תעסוקה גמישה.

מרכזי התקשורת נמצאים במדינות רבות ונקראים בשמות רבים: מרכזי מידע, מרכזי טכנולוגיה בקהילה, מרכזי מולטימדיה בקהילה, טלסנטר קהילתי רב שימוש, מרכזי שימוש קהילתיים, מרכזי מידע כפריים ועוד.

סוגי מרכזי תקשורת

מעבר לשוני בשם, מרכזי תקשורת ציבוריים שונים בסוג הלקוחות אותם הם משרתים, השירותים שהם מספקים, כמו גם במבנה העסקי או הארגוני שלהם. מרכזים מוקמים ומתופעלים על ידי גורמים שונים - ארגונים לא ממשלתיים, גורמי ממשל מקומיים, עסקים, מרכזים שמשמשים בתי ספר או קשורים לאוניברסיטאות. [1] בארצות הברית ובמדינות אחרות, ניתן להכליל גם את הגישה החופשית לאינטרנט בספריות במסגרת המושג של מרכזי תקשורת ציבוריים, במיוחד היות ומגוון השירותים שניתן לא מוגבל רק לגישה לאינטרנט אלא כולל גם אימון של משתמשי קצה. לכל סוג של מרכז תקשורת ציבורי יש חסרונות ויתרונות שונים.

  • מרכזים במימון של עמותות לא ממשלתיות - מתופעלות ומקושרות על ידי עמותות או ארגונים. הם בדרך כלל מקושרות איכשהו לארגון.
  • מרכזי תקשורת של רשויות מקומיות שמנסות לפתח את הרשות, הם בדרך כלל מנסים ליצור ביזור של השירותים, להפיץ מידע, לעודד מעורבות ציבורית וכן עידוד של גישה לשירותי תקשורת ומידע.
  • מרכזי תקשורת מסחריים, מנוהלים על ידי יזמים המעוניינים ברווח כספי, החל מסייבר-קפה מסחרי לחלוטין ועד ליוזמות שמעורב בהן גם פן חברתי.
  • מרכזי תקשורת מבוססי בית ספר נבנים במטרה לעודד חברי קהילה בשעות שבהן אין לימודים.
  • מרכזי תקשורת של אוניברסיטאות יכולים להציע גישה לקהילות עניות יותר שקשה להן להגיע לאוניברסיטה.
  • גישה לאינטרנט בספריות ציבוריות. Internet access in public libraries. [2]

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ Proenza, Bastidas-Buch & Mondero,"Telecentres for Socio-Economic and Rural Development in Latin America and the Caribbean," 2001.
  2. ^ Bertot, McClure, Thomas, Barton, & McGilvray, 2007.