אינטליפדיה

מתוך אקו-ויקי, מקום מפגש בנושאי אקולוגיה, חברה וכלכלה.
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
דף מתוך אינטליפדיה

אינטליפדיה הוא אתר אינטרה-נט (רשת פנימית) מבוסס טכנולוגיית ויקי, של קהילת המודיעין האמריקאי המשמש אותה לשם תכתובת פנימית, לאחר שמערכות קודמות גרמו לקשיי תקשורת בין גורמים שונים בתוך קהילה זו.


קהילת המודיעין האמריקאי חשפה באפריל 2007 את אינטליפדיה. אינטליפדיה נוצרה על מנת לחלוק מידע על כמה מהנושאים הקשים ביותר איתם מתמודד המודיעין האמריקאי, ולהביא טכנולוגיה חדישה לתוך כוח העבודה הצבאי. כמו כן היא מאפשרת למידע להיאסף ולהיערך על ידי מקורות רבים בסוכנויות שונות. היא הוקמה כאחד מלקחי הכשלון שהובילו להערכות מוטעות לגבי הימצאות נשק גרעיני בעיראק.

באינטליפדיה משתמשים אנשים עם היתרים מיוחדים מ-16 הסוכנויות של קהילת המודיעין האמריקאית וארגונים אחרים הקשורים לביטחון לאומי. היא אינה פתוחה לציבור הרחב.החל מאוקטובר 2006 היא הכילה למעלה מ-28,000 דפים שנערכו על ידי כ-3,600 משתמשים. היא מכילה מידע על אזורים, אנשים וסוגיות שונות הקשורים לאותן הקהילות שמשתמשות במידע זה. בכירים במשרד הלאומי של המודיעין אומרים כי הפרויקט ישנה את תרבות המודיעין האמריקאי, שמואשם בכך שנכשל "לחבר את הנקודות" לפני התקפת ה-11 בספטמבר.

האינטליפדיה מכילה גם מידע על פרויקטים ומבצעים צבאיים שמתרחשים ברגע זה. הרעיון הוא לא רק לאפשר להרבה אנשים לתרום לנושאי העניין של הקהל הגדול, אלא גם לקבל דעות שונות על נושאים מודיעיניים. מכיוון שמטרת האינטליפדיה היא ליצור פלטפורמה של שיתוף חוות הדעת השונות של כל הסוכנויות השונות בקהילת המודיעין, היא אינה כופה מדיניות של חוות דעת נייטרלית (בניגוד לויקיפדיה לדוגמה). להיפך, חוות דעת שונות המשתייכות לסוכנויות, משרדים ומשתתפים אינדיבידואליים נאגרים ביחד עד ליצירת קונצנזוס.

קהילת המודיעין ידועה בכך שהיא בנויה מהרבה גופים בודדים. האימייל ומערכת האינטרנט אומנם עזרו למתן חלק מהסקטוריאליות הזו, אך ה אינטליפדיה שברה אותו כמעט לחלוטין. הוויקי מאפשרת גמישות רבה כל כך שמספר משרדים בקהילה המודיעינית משתמשים בה על מנת לשמור ולהעביר מידע על פעולות יום יומיות. כל אחד שיש לו את הגישה לקרוא את החומר, יש לו גם את האפשרות לערוך אותו ובכך להוסיף למאגר המידע.

עורכי האינטליפדיה נוהגים להעניק פרס בצורת את חפירה למשתמשים הנוהגים "לטפח" את האינטליפדיה. זאת על מנת לעודד אנשים נוספים בקהילה לתרום לה. בנוסף, לעמודי משתמשים הנוטלים חלק באינטליפדיה הושמו תבניות עם תמונה של את חפירה עליהן כך שיתר חברי הקהילה יוכלו לראות מי תרם למאגר המידע.

קישורים חיצוניים