שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1: −
מספר מצומצם של משפחות חולשות על רוב הפעילות של המשק הישראלי. חלק מהמשפחות הן וותיקות, חלקן חדשות, וחלק מהמשפחות הוותיקות ירדו מגדולתן. המשפחות שרוית ביחסי שיתוף-תחרות. מצד אחד הם מייצגים חברות שונות המתחרות זו בזו על צרכנים ומשאבים. מצד שני לעיתים קרובות יש שיתופי אינטרסים של עסקים שונים מול הממשלה, הכנסת, הציבור או מול חברות אחרות (מחו"ל או משפחות אחרות בארץ).  
+
מספר מצומצם של משפחות חולשות על רוב הפעילות של המשק הישראלי. חלק מהמשפחות הן וותיקות, חלקן חדשות, וחלק מהמשפחות הוותיקות ירדו מגדולתן. המשפחות שרויות ביחסי שיתוף-תחרות. מצד אחד הן מייצגות חברות שונות המתחרות זו בזו על צרכנים ומשאבים. מצד שני לעיתים קרובות יש שיתופי אינטרסים של עסקים שונים מול הממשלה, הכנסת, הציבור או מול חברות אחרות (מחו"ל או משפחות אחרות בארץ).  
   −
בשנים האחרונות, עם התקדמות ה[[גלובליזציה]] וחדירתה לאזור. התרחשו שני תהליכים. הראשון הוא כניסה של חברות זרות לארץ. חברות אלו התחרו לעיתים עם המשפחות הוותיקות, אולם במקרים רבים נוצרו שותפיות בין חברות אלו למשפחות. עם זאת חלק מהמשפחות סבלו מהחשיפה לשווקי העולם ואיבדו את טובות ההנאה שהובטחו להם על ידי העדר תחרות מצד תאגידים רב לאומיים בשנים הקודמות. במקרים אחרים העבירו בעלי הון (יהודים) את פעילותם מח לארץ. תהליך אחר היה יציאה של בעלי ההון המקומיים לעסקים בחו"ל.   
+
בשנים האחרונות, עם התקדמות ה[[גלובליזציה]] וחדירתה לאזור, התרחשו שני תהליכים: הראשון הוא כניסה של חברות זרות לארץ. חברות אלו התחרו לעיתים עם המשפחות הוותיקות, אולם במקרים רבים נוצרו שותפיות בין חברות אלו למשפחות. עם זאת חלק מהמשפחות סבלו מהחשיפה לשווקי העולם ואיבדו את טובות ההנאה שהובטחו להם על ידי העדר תחרות מצד תאגידים רב לאומיים בשנים הקודמות. במקרים אחרים העבירו בעלי הון (יהודים) את פעילותם מחו"ל לארץ. תהליך אחר היה יציאה של בעלי ההון המקומיים לעסקים בחו"ל.   
    
[[קטגוריה: ביזור וריכוזיות]]
 
[[קטגוריה: ביזור וריכוזיות]]
 
[[קטגוריה: תופעות]]
 
[[קטגוריה: תופעות]]
1,064

עריכות

תפריט ניווט