יום הסביבה העולמי

מתוך אקו-ויקי, מקום מפגש בנושאי אקולוגיה, חברה וכלכלה.
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

יום הסביבה העולמי (באנגלית: World Environment Day) הוא מועד עולמי המצוין ברחבי העולם ב-5 ביוני מדי שנה, לקידום מודעות ופעילות להגנה על הסביבה.

ארגון האומות המאוחדות מוביל את יום הסביבה העולמי החל משנת 1973, במטרה לקדם מודעות לסוגיות סביבתיות, להגברת מודעות לשמירה על הסביבה ולעידוד פעילות סביבתית אזרחית ופוליטית. הדגש ביום זה הוא על יוזמות ופעולות שמטרתן לשמור על הסביבה במגוון תחומים כמו זיהום, גידול אוכלוסין, התחממות עולמית, צריכה בת קיימא, מיחזור, שימור בעלי חיים וצמחייה, מקורות אנרגיה חלופיים ועוד. האירועים הם בעלי אופי עממי, והדגש מושם על פעילות הארגונים הסביבתיים. עם זאת משתתפים ביום גם ממשלות, תאגידים גדולים, אנשים מפורסמים וארגונים חברתיים נוספים . במשך הזמן האירוע גדל ומשתתפים בו מעל 143 מדינות מדי שנה. בכל שנה יש נושא חדש ליום הסביבה.

ביום הסביבה הבינלאומי מתקיים בישראל יום הסביבה בכנסת, וכן מוענקים פרסי הגלובוס הירוק על ידי ארגון חיים וסביבה.

נושאים שנתיים

  • המשפט המרכזי לשנת 2017 הוא "לחבר את האנשים לטבע - בעיר ובכפר, מהקטבים ועד לקו המשווה". המדינה המארחת הייתה קנדה.
  • המשפט לשנת 2016 היה "להתפרע למען החיים" ("Go wild for life") המטרה הייתה למנוע סחר לא חוקי בחיות ובצמחי בר. המדינה המארחת הייתה אנגולה.
  • הסלוגן המרכזי לשנת 2015 היה "שבעה מיליארד חלומות. צרכו בזהירות". הסלוגן נבחר על ידי תהליך הצבעה ברשתות חברתיות. איטליה הייתה המדינה המארחת של היום.
  • הנושא של שנת 2014 היה "שנה בינלאומית עבור מדינות איים קטנות" (SIDS). האסיפה הכללית של האו"ם בחרה להדגיש את האתגרים וההצלחות בפיתוח של מדינות איים קטנות. יום הסביבה הבינלאומי התמקד בהתחממות עולמית והשפעותיה על גובה פני הים.

ראו גם

קישורים חיצוניים