אקו-ויקי:מזנון/ארכיון 1

מתוך אקו-ויקי, מקום מפגש בנושאי אקולוגיה, חברה וכלכלה.
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

העלויות האמיתיות של המזון - דרושה עזרה

יש מחקר מעולה ודי חדש של NEF בנושא העלויות האמיתיות של המזון. מי יוכל להרים את הכפפה ולשבץ את הקישור בערכים הרלוונטיים? אני פחות מכיר את הערכים בתחום ויש לי פה מספיק עבודה :-) ואם המחקר ממש חשוב וחדשני - אפשר לשבץ את התוכן הרלוונטי בערכים. קישור למחקר עם תיאור קצר שלו בעברית באתר כלכלה מקומית מקיימת. עידן ד (שיחה) 20:54, 21 בדצמבר 2015 (IST)

הדפים הנצפים ביותר בשנת 2015

מה היו הדפים הנצפים לשנת 2015? סוף סוף יש לזה תשובה. מהסטטיסטיקה, שנאספה החל מחודש אוגוסט עולה כי הערך הפופולרי ביותר היה משאבי טבע בישראל. מוזמנים להשתמש ברשימה כדי לדעת אילו ערכים כדאי לשפר ואילו סוג ערכים הם פופולריים. מניתוח ראשוני עולה שאנשים אוהבים להיכנס לערכים שקשורים לישראל (מתוך העשירייה הראשונה, שישה ערכים קשורים ישירות לישראל) וערכים שלא מופיעים בוויקיפדיה (גם פה, רוב הערכים בעשירייה הראשונה לא מופיעים בוויקיפדיה). הרשימה המלאה פה. עידן ד (שיחה) 21:01, 15 בינואר 2016 (IST)

כנראה שמספר הצפיות בדף כלשהו מושפע גם ממיקומו של הדף בתוצאות החיפוש של מנועי החיפוש (כגון גוגל).
ערכים שלא מופיעים בוויקיפדיה, וכן מופיעים באקו-ויקי, יהיו במיקום גבוה, ולכן הרבה מחפשים יכנסו לערך כזה.
לדוגמה: בחיפוש בגוגל על המחרוזת "משאבי טבע בישראל", הערך של אקו-ויקי נמצא במקום הראשון בתוצאות החיפוש.
YossiB (שיחה) 22:37, 8 באפריל 2017 (IDT)
בהחלט יוסי. אם כי זה לא תמיד תנאי הכרחי שלא יהיה ערך מקביל בוויקיפדיה העברית. בכל מקרה זה תמיד עוזר... עידן ד (שיחה) 18:00, 11 באפריל 2017 (IDT)

ארגון הבריאות העולמי: 1 מכל 4 מקרי מוות נגרם מזיהום הסביבה

ארגון הבריאות העולמי פירסם מחקר על מקרי מוות וזיהום ונראה לי שהנתונים הם די חדשים ומפתיעים. אין נתונים לפי מדינה אך יתכן שיהיו נתונים לפי סיווגים שונים - גאוגרפיים ואחרים. כתבה בוואינט [1], קישור לדו"ח עצמו [2]. מוזמנים לשבץ את המידע במקומות הרלוונטיים באתר. עידן ד (שיחה) 09:27, 15 במרץ 2016 (IST)

מקומות לדוגמה - השפעות בריאותיות של זיהום אוויר, רפואה מונעת, נטל תחלואה, זיהום. האזרח דרור (שיחה) 14:01, 16 במרץ 2016 (IST)

Let's make it personal

לפני 10 שנים בערך הקשבתי להרצאה על עיתון מקומי סופר-מצליח בארה״ב. הסוד שלהם? הם הבינו שהם יכולים להיות היפר-רלוונטיים לקהילה. מה זאת אומרת? כשהחתול של סבתא דורותי (אני לא באמת זוכר את השמות, אז המצאתי...) נתקע על עץ בשכונה, ודורותי קראה למכבי האש כדי שיעזרו לה לחלץ את החתול - כתב של העיתון קיבל על העיניין הזה טיפ, והגיע ״לזירה״ עם מצלמה דיגיטלית. בתוך 15 דקות העמוד הראשי של אתר האינטרנט - הכיל תמונות של כולם: דורותי, מחזיקה את החתול בידיה, ו-3 הכבאים שחילצו את החתול - כולם עם שמות מלאים, כולל החתול כמובן. המרצה המשיך וסיפר איך בליגת הבייסבול של כיתות ד׳, העיתון דואג לתמונות של אירועי שיא במשחקים - עם שמות הילדים, ודואג לתעד סטטיסטיקות מלאות על כולם. עוד סיפור היה על מכירת הכרטיסים למנויים השנתיים לאיצטדיון. העיתון שלח מתמחה לצלם איך נראה המגרש מכל אחד מהכסאות באיצטדיון - בזמנו העיניין הזה היה חדשני - והעיירה פשוט התמוגגה מהיכולת לראות בדיוק מה הם מקבלים כשהם קונים מנויים לכיסאות כאלו ואחרים. ביקורות מסעדות אצלם תמיד כללו את השם של השף, עם סיפורים שונים ומשונים על לקוחות - שוב, עם שמות, ותמונות, של המנות, והמלצרים, והלקוחות הקבועים - ״כל האינצ׳לדה״. למה אני מספר את כל זה? כי בסופו של דבר בקהילות - הכל אישי. זה מה שמחבר אנשים, זה מה שמעניין אנשים, וזה מה שמחזיק אנשים מחוברים. אנחנו בתקופה שבה זה אפשרי, וקל, ומהיר, וזמין, וזול. להערכתי, אם רוצים שאקו-ויקי יהיה קהילה פעילה - הוא צריך להפוך להיות ״היפר רלוונטי״ ואישי.

מצד שני - יש פה גם סיכונים:

  • ישנו הציטוט של אלינור רוזוולט(?). ה״רכילותיות״ עלולה לרדד את התכנים, ולהסיט את הדיונים מהעיקר.
  • היפר רלוונטיות בנקודת זמן אחת, קצת בגלל הספציפיות הכל כך קיצונית שלה - עלולה בשל כך להפוך ל״לחלוטין לא רלוונטי״ אפילו יומיים לאחר מכן. אם פלוני אלמוני החליט להיות צמחוני ויומיים לאחר מכן התחרט, אז לדראון עולם נזכור לו את האפיזודה הזו? ייתרון גדול בהשארת הערכים באקו-ויקי במישור הרעיוני, היא העמידה שלהם במבחן הזמן. גם אם נפסיק לחלוטין את כל העריכות באקו-ויקי היום, הרבה מהתכנים ישארו רלוונטיים גם לשנים קדימה. לעומת זאת, אם קהילה תגדל ותוסיף הרבה תכנים ״יותר מידי ספציפיים״ היום, ובעוד 10 שנים חס וחלילה תדעך - אנחנו עלולים להתקע עם הר מידע נטוש שכבר אינו רלוונטי, ובלי קהילה חדשה גם אי אפשר יהיה להשתלט על החומרים שמופיעים בה.

אני בעיקרון סומך עלינו שנמצא את האיזון ונבין לאן אנחנו הולכים, נראה לי מאוד מעניין ומעשיר להפוך את אקו-ויקי לאישי.

אשמח לדעתכם.

--Eburcat (שיחה) 14:56, 25 במרץ 2016 (IDT)

לעניין הרלוונטיות - בא-רור. אנחנו פועלים במישור הזה, ולשם כך אתר אקו-ויקי נוסד - מקום שבו יהיו תכנים באג'נדה של הקיימות. רף החשיבות נמוך בהרבה מבוויקיפדיה בדיוק בגלל הסיבה הזו. בעניין הסיכונים - לזה יש 2 פתרונות - א. רף חשיבות מינימלי קיים בכל מקרה. גם אקו-ויקי איננו דפי זהב. ב. הממשק הוא פתוח וכל אחד יכול לעדכן. אם זה הפך להיות לא רלוונטי לאחר תקופה - אפשר להסיר את זה מהערך, וכל דבר שמתואר בזמן הווה (למשל שימוש במילה כיום) יופיע עם השנה בה זה נכתב בסוגריים. עידן ד (שיחה) 20:28, 26 במרץ 2016 (IDT)
לגבי הציטוט של אלינור רוזוולט - נראה נכון אבל גם אליטיסטי. כלומר דרך ביגורפיות של אנשים (לדוגמה של לואי פסטר) אפשר ללמוד על רעיונות חדשים. אירועים הם הזדמנות להעלות מודעות לתופעות כלליות יותר. תכלס לא ברור לי מה זה אומר, לכסות יותר אירועים בחדשות? יש גם לשים לב להבדל בין עיתון (מקומי) לבין ויקי, אין לי הנתנגדות גורפת רק רוצה שלא נטבע... האזרח דרור (שיחה) 14:01, 27 במרץ 2016 (IDT)
כיום מוזכרים באקו-ויקי מעט מאוד ישראלים (וגם מעט חברות) - חשבנו לפנות לארגונים ואנשים כדי שיתחילו לתחזק את הערכים של עצמם, ואולי להוביל קהילות ידע בתחומי ההתמחות שלהם. מתבקש שהעיניין בהמשך יעבה באופן כללי ערכים באקו-ויקי, אבל בטווח הזמן הקרוב כנראה שזה בעיקר יעבה בעיקר ערכים על אנשים ארגונים, אולי גם על ארועים. --Eburcat (שיחה) 14:25, 27 במרץ 2016 (IDT)
דרור, בסך הכל עשינו מיפוי לדברים שאנחנו חושבים שצריך להיות יותר באקו-ויקי כי הקהילה גדלה ואנחנו רוצים לנתב אותם (ביחד) לדברים שהם מבחינתו גבוהים בסדר העדיפויות והתוצרים מתועדים בדף בקשת ערך להמשך עבודה עתידית. העניין הוא לכתוב על דברים שרלוונטיים גם לקהילת הקיימות בישראל וגם לציבור הרחב לפי התיאור שאיתן ציין. עדיין כל אחד כותב על הדברים שמעניינים אותו, מהבחינה הזו אין שינוי :-). עידן ד (שיחה) 12:41, 28 במרץ 2016 (IDT)
ואם להיות אופרטיביים - נראה לי חשוב להתחיל לבנות דפי משתמש, בהתחלה במינימום שלנו - עם תמונות, וקישורים לאתרים אישיים, אולי קצת לעבות ביוגרפיות, תחומי עיניין, ארגונים קשורים, קמפיינים מהעבר, להוסיף את ה״למה״ שלנו. לעודד כמה חברים ״לקפוץ למים״ עם זה. --איתן בורקט (שיחה) 19:55, 30 במרץ 2016 (IDT)

ארועים

עד שיהיו לנו לוחות שנה מעניינים, איפה מקום טוב להוסיף אליו ארועים צפויים - למשל הועידה השנתית למדע וסביבה 2016 של האגודה הישראלית לאקולוגיה ולמדעי הסביבה - http://conference.isees.org.il/

א. אפשר לכתוב ערך. כך יגיעו לשם גם מגוגל. אני לא בטוח אם כדאי לכתוב על כל ועידה כל שנה ערך (מה יהיה הערך המוסף לעומת התוכניה? האם באמת יש חשיבות? רק חושב בקול רם) בוודאי שניתן לכתוב ערך על הוועידה עצמה עם קישורים חיצוניים רלוונטיים ועדכניים. ב. תבנית אירועים וחדשות זה מקום טוב. עידן ד (שיחה) 22:23, 31 במרץ 2016 (IDT)

קישורים חיצוניים מתוך הטקסט לתמונות שאינן חופשיות

אני מוסיף תמונות עכשיו לערך שכתבתי, ויש כמה (שתיים-שלוש מתוך 26) שממש חשובות להבנת והעשרת הטקסט, אך אינן פתוחות לשימוש חופשי. חשבתי לפתור את הבעיה ע"י הוספת קישור חיצוני מתוך הטקסט עצמו, משהו כמו: "בתמונה הזאת [3] רואים את ...". מצד אחד הקישור לתמונה נשאר בהקשר של הטקסט, ובעיית זכויות היוצרים נפתרת (אני מקווה). מצד שני יש סכנה שהקורא יכנס לתמונה באתר אחר ולא יחזור. השתדלתי שהקישור יהיה לא לכתבה בה מופיעה התמונה, אלא לדף התמונה עצמו בו אין דברים שיפתו את הקורא להישאר. מה דעתכם?Yuvals (שיחה) 12:10, 3 במאי 2016 (IDT)

אחרי חשיבה נוספת, אני חושב שהפיתרון הוא פשוט בשינוי הניסוח. למה לדבר על התמונה עצמה? תדבר על מה שקרה. במקום - בתמונה הזו רואים ש..., פשוט תכתוב ש-X ו-Y נראו כך וכך ועשו כך וכך עם קישור לתמונה (אפשר קישור כזה, עדיף קישור בהערת שוליים). כך הקורא מבין מה קרה (ולא הי, יש תמונה בלינק, לכו לראות, בתקווה שתחזרו), ואם הוא רוצה רוצה לקבל עוד מידע ולראות את התמונה - הוא יכנס לקישור. עידן ד (שיחה) 12:23, 3 במאי 2016 (IDT)
כן , הפתרון הכי הגיוני הוא הערת שוליים (שנועדה לתת תימוכין לכתוב) וממנה קישור לתמונה. בפרק פרסום מתוך הערך תעשיית הטבק עשיתי דבר כזה עם הערה על סרטון על "משפחת קדמוני" (בפרק של משפחת קדמוני ניתן לראות בסדרה את פרד ואת וילמה קדמוני מעשנים. בכל הסצנות מודגש המותג של סיגריות וינסטון)האזרח דרור (שיחה) 15:06, 3 במאי 2016 (IDT)

פורסמו נתונים אודות נפגעי תאונות דרכים בישראל 2015

הלמ"ס פירסם את הסטטיסטיקות של הנפגעים מתאונות דרכים לשנת 2015. הרבה מאוד נתונים ומוזמנים לשבץ בערכים הרלוונטיים. כתבה פה. [4] ההודעה לעיתונות פה [5] עידן ד (שיחה) 17:55, 22 במאי 2016 (IDT)

התחדשנו

הקמתי את אקו-ויקי:שער הקהילה שירכז את כל הדפים הקשורים לקהילה. סידרתי גם את הסיידבר (מדיה ויקי:Sidebar) בדומה לסיידבר בוויקיפדיה העברית ובוויקיציטוט העברי. בהמשך אבנה בדומה לאתרי ויקי אחרים דף ברוכים הבאים [6], יצירת קשר [7] וספר אורחים [8] שגם הם יכנסו לסיידבאר. עידן ד (שיחה) 13:21, 11 ביוני 2016 (IDT)

תבניות מועדים וזמנים

ארגון האומות המאוחדות כבר עשה לנו חלק גדול מהעבודה וקבע ימים לנושאים שונים. ראו מועד עולמי - האם אפשר להשתמש בזה באמצעות קוד ויקי כלשהו שיעלה את הדברים במועד עצמו או לפי חודש? האזרח דרור (שיחה) 12:34, 13 בדצמבר 2016 (IST)

כן. הרבה מאוד זמן אני חושב על הנושא הזה. לטעמי אפשר לציין את זה בתבנית הערך המומלץ. כמו שעשינו בסוכות. נגיד ביום ללא בשר נכתוב - היום מצויין על ידי כך וכך יום ללא בשר. ואז לכתוב על היום ועל השפעות הבשר. זה יצריך לעבור לערך מומלץ לפי יום וחודש ולדעתי זה יגדיל את האטרקטיביות של העמוד הראשי (30 ערכים מומלצים זה ממש מעט). זה גם זמן טוב לרענן את רשימת הערכים המומלצים, ולעדכן את הערכים הנדרשים. עידן ד (שיחה) 13:21, 13 בדצמבר 2016 (IST)
לא יודע אם זה מתאים בערך מומלץ דווקא - כי יש דברים שהם לא ערך מומלץ הם פשוט מתרחשים עכשיו.. ואולי אנחנו רוצים לזה חשיפה חודשית או שבועית ולאו דווקא יומית.. השאלה היא קודם כל איך לעשות תבנית כזו, עשיתי משהו דומה פעם עם המומלצים. לא זוכר איך..
בלי קשר צריך רשימת ערכים מומלצים יותר רחבה ומקיפה.. אבל יהיה קשה לדעתי להגיע ל 365 ערכים מומלצים..

האזרח דרור (שיחה) 15:02, 13 בדצמבר 2016 (IST)

אז אולי לשבץ את היום באירועים וחדשות. בכל מקרה, ביום ללא עישון, למשל, יהיה יפה לציין ערך שקשור לעישון בערך המומלץ, ולציין במקום בולט שזה יום ללא עישון. לא התכוונתי שהערך המומלץ יהיה דווקא הערך על היום הספציפי. ואני בהחלט חושב שיש לנו 365 ערכים שיוכלו להיות מומלצים ואם לא נתחיל לבנות רשימה לא נדע. עידן ד (שיחה) 15:11, 13 בדצמבר 2016 (IST)

אופניים למטרות פנאי בישראל

הי לכולם. קראתי כתבה בוואינט שמספרת שמתוכנן שביל חוצה ישראל באופניים(!). אני רוצה לשבץ את המידע ולא יודע איפה. בתחבורת אופניים בישראל אין התייחסות לפנאי, ולא מצאתי בשום מקום אחר. איפה כדאי להוסיף? ערך חדש? הרחבת ערך קיים? זו הכתבה. עידן ד (שיחה) 13:28, 7 באוגוסט 2018 (IDT)

הכנסתי את זה בערך של תיירות אופניים. אפשר אולי גם בתחבורת אופניים בישראל.. גבולי.. האזרח דרור (שיחה) 18:57, 13 בספטמבר 2018 (IDT)
תודה! השאלה היא אם נסיעות פנאי הן חלק מתחבורת אופניים, או שיש לחלק את השימוש באופניים (השימוש הוא לצורך העניין הגדרת הבסיס) לתחבורה ופנאי. עידן ד (שיחה) 19:18, 13 בספטמבר 2018 (IDT)

הצעה - יצירת קובץ CSS גלובלי שעורכים רשומים יוכלו לערוך כאן מתוך הממשק

אלמנטי HTML מסוימים בחלק מן הערכים שלנו דורשים הנחיות ספציפיות לקלאסיי CSS שלהם ומכאן גישה לקובץ CSS (לדוגמה, התמונה הפנורמית על הבודהה בערך היווצרות הבודהיזם). אני מציע לפחות לעת עתה להוסיף קובץ CSS גלובלי שייתן להוסיף הנחיות עיצוב לאלמנטים מסוימים לפי קלאסים שנוצרים להם מה PHP או שאנחנו עצמנו נוסיף במקרי הצורך. הצעתי גם בדף פרוייקט שיפור הממשק הצעה לאפשר למשתמשים ותיקים או מפעילים הוספת קובץ CSS לכל ערך שיצטרך אותו. בברכה. EqualizeE (שיחה) 10:14, 27 בנובמבר 2018 (IST)

משתמש:Eburcat, משתמש:האזרח דרור תוכלו להתייחס? (מקווה שהתיוג עובד). עידן ד (שיחה) 14:28, 28 בנובמבר 2018 (IST)
התיוג עובד, אבל אני לא מבין בזה.. האזרח דרור (שיחה) 16:11, 3 בדצמבר 2018 (IST)

תופעה שפוגעת באתר ובעמותה

שלום לכם, בכל פעם כמעט שאני מנסה לערוך ערכים גדולים עם המון בתים או המון מידע (בגלל תמונות) כמו למשל התפתחות הזהות המגדרית או מדבריות האורן אני נוטה לחוות http error מסוג "Bad gateway" (קוד מצב: 502). גם בטעינת ערכים גדולים זה קורה פעמים רבות.

בעיה זו מסבירה בעיה נוספת וחמורה שזיהיתי; SEO גרוע לאקו-ויקי (מה שגם פוגע בעמותה לכלכלה בת קיימא) - יש לנו כאן אחלה ערכים אבל האינדוקס של האתר מאד מאד איטי, הרבה יותר איטי ממה שהוא אמור להיות בהתחשב בגורמים אלה:

  1. ותק הדומיין.
  2. ארכיטקטורת התוכנה הטובה וה SEO-friendly של מערכת ניהול התוכן "Media-Wiki".
  3. איכותם הגבוהה של הדפים באתר הן מבחינת markup והן מבחינת איכות וכמות הטקסט.

אני סבור שהבעיה מקורה בשרת ושצריך לשדרג את השרת.

אם אני מריץ למשל סריקת GPI על הדף "מדבריות האורן" אני מקבל ציון 99 לדסקטופ ו-55 למובייל (בעיקר בגלל זמן טעינה של 7 שניות) אך אלו לא מקורות הבעיה; ישנה בעיה עמוקה יותר כי רק בבדיקה החמישית שהרצתי קיבלתי את התוצאה הזו !!! 4 הבדיקות הקודמות קרסו (שוב פעם bad gateway אפילו לרובוט הגוגלי).

הסיבה לבעיית ה bad gateway היא ספייקים בשרת (נפילות זמניות בשל ניצול מירבי של משאבים). כמות כזו של ספייקים איננה סבירה בעליל וגורמת לאינדוקס גרוע ומאוחר במיוחד של הדפים החדשים בגוגל כמו גם לתחזוקת SEO נמוכה של דפים קיימים ביחס לדפי מתחרים (שעוברים שינויים תכופים).

עלינו לשדרג את סבית השרת הקיימת או למצוא סביבת שרת טובה יותר (אולי יספיק רק לשנות את ה"בלוקים" של קבצי ה Nginx, אולי לא, אינני יודע).

משתמש:האזרח דרור, אינני יודע היכן אתם מאחסנים ואין זה מענייני האישיים כמובן (אני בסה"כ משתדל לתרום בצניעות) אבל הבעיה הזאת באמת זועקת לטיפול; אני ממליץ לשקול לאחסן ב Linode אם אתם מקימים סביבה על יד Bash ישירות (או בעקיפין על ידי Ansible) או אם מדובר בשרת שיתופי אז סביר לי להניח שחבילת פרימיום שיתופית ב-SiteGround היא אופציה טובה. לשיקולכם.

תודה. בברכה. EqualizeE (שיחה) 10:55, 30 בנובמבר 2018 (IST)

תודה על המידע והצפת הנושא. זה מאוד חשוב לנו. נדבר על זה שבוע הבא. עידן ד (שיחה) 20:49, 30 בנובמבר 2018 (IST)
הסביבה הקיימת ניתנת לנו בתרומתו האדיבה של עירא, בחינם, ביותר מ-10 השנים האחרונות. מדובר על שרת משותף לנו ולעוד מספר אתרים, שאנחנו כנראה ה"לקוח" הכי כבד שלו. 8 ליבות של 1.6GHz, עם 10GB זיכרון (כמעט שאינו מנוצל), Debian שהותקן עליו ידנית MySQL עם PHP ועם MediaWiki ו Nginx. בעבר היה מדובר על מאות דולרים בחודש כדי לקבל שרת עם ביצועים דומים ועם ההרשאות שאנחנו צריכים עליו - ייתכן והיום מדובר בעשרות דולרים בחודש - צריך לרדת לפרטים ולעשות קצת ניסיונות כדי לוודא. --איתן בורקט (שיחה) 22:00, 30 בנובמבר 2018 (IST)
אני מציע שנקיים על כך פגישה, ובנוסף אלינו מציע שיצטרפו גם עירא ודרור. אני לוקח את האחריות האדמניסטרטיבית שזה יקרה. בינתיים אפשר להכין את הפגישה פה ולהמשיך בדיון. עידן ד (שיחה) 22:18, 30 בנובמבר 2018 (IST)
תודה, בהצלחה. לא מבין בזה שום דבר ולכן סביר שלא אוכל לתרום לזה. המלצה אחרת - לקצר ערכים - עדיף פחות מ-10 עמודים בפונט 11 בוורד נניח. אחרת אנשים לא יקראו. ערך זה לא ספר. האזרח דרור (שיחה) 16:11, 3 בדצמבר 2018 (IST)
דרור, לצערי הפיתרון שאתה מציע לא סביר במקרה הזה שכן הנה אפילו בטעינת דף המזנון ממש כרגע חוויתי Bad gateway ואני חווה אותו במגוון דפים וערכים ואפילו כשאני בא לערוך סקשן של קצר של ערכים מסוימים.
זאת למרות שאני לא חווה שום בעיה כזו באף אתר אחר וברור לי שהבעיה מגיעה מהשרת; יכול להיות מקונפיגורציה כאמור אבל להערכתי זה באמת יותר עניין של משאבים ודגדוג קצה היכולת של השרת הקיים; בעקבות דברי איתן, לאו דווקא בגלל אי ספיקת משאבים של השרת עצמו אלא בגלל שימוש יתר שיתופי במשאבין בזמן נתון.
מעבר לכך, דרור, לדעתי ערכים לפעמים צריכים להיות דף או 2 מעבר לכל הגבלה כללית ולא נראה לי נכון להגביל בצורה כזו על אף שכמובן אין זה יהפוך את הערך לספר. בברכה. EqualizeE (שיחה) 18:58, 3 בדצמבר 2018 (IST)
היום השרת עובד בסדר. אם אתם נתקלים בתקלות בעריכת ערכים, בחיפוש או בכניסה אליהם - תעדכנו אותי. אני ממש לא מסכים שצריך לקצר ערכים בגלל בעיה בשרת אלא צריך לשפר את השרת... כמו כן אני לא מפחד מערכים ארוכים (פונט 11? מתכון לעיוורון...) וכל מקרה לגופו. מפנה לערך (בגרסה ישנה, מסתבר שקיצרו וסירסו אותו) שק לי בתחת בוויקיפדיה העברית. ראו איזה ארוך הוא.[9] לא צריך לפחד מערכים ארוכים אם החומר חשוב שיהיה בערך המרכזי. רואים גם בסטטיסטיקות שככל שהערך ארוך יותר - כך משך הצפייה בערך גבוה יותר - יש ערכים שמגיעים ל-6 דקות של צפייה ממוצעת. אנשים באים לפה כדי לקרוא! עידן ד (שיחה) 11:06, 4 בדצמבר 2018 (IST)
אני ממשיך להיתקל באותן תקלות שתיארתי בדיוק (כעיקר בערכים גדולים וכבדים). כמו כן, הערכים היווצרות הבודהיזם (שעלה כבר לפני שבוע וחצי כמדומני), והערך מדבריות האורן שעלה לפני 5 ימים כמדומני, טרם התאנדקסו בגוגל כך שבנוסף לבעיות שזיהיתי בשרת בכל הנוגע לערכים כבדים, יש גם עיכבת-סריקה לאתר (או שזו נובעת בגלל דירוג SEO נמוך לאקו-ויקי במערך המידע הגוגלי בגלל הבעיות הנ"ל או בגלל עיכבת-סריקה בקובץ ה robots.txt של MediaWiki כפי שהותקנה אצלכם, או חלילה בגלל שילוב של שני המצבים). בברכה. EqualizeE (שיחה) 14:26, 4 בדצמבר 2018 (IST)
הבנתי. תודה. עידן ד (שיחה) 15:04, 4 בדצמבר 2018 (IST)

העתקת מידע מויקיפדיה העברית

אני מבין שעל פי חוקי המיזם אסור להעתיק לכאן ערך מויקיפדיה העברית as-is (אלא אם כן נכתב כולו על ידי העורך שמעתיק אותו) אבל מה לגבי העתקת גרסה ישנה שלו שעברה שינויים (למשל, הגרסה הראשונה מתוך מאה גרסאות שברור שעברו שינוי מהותי) וזאת בתנאי שה"שלד" שיועתק יעבור שינוי קוסמטי לפחות להתאמתו לאקו-ויקי? זה בסדר? תודה. EqualizeE 10:45, 6 בדצמבר 2018 (IST)

ברמת העיקרון זה אסור. אם אתה משכתב את זה - אין עם זה בעיה. אתה יכול לנסות להשיג את האישור של כותב הערך. אם תשיג אותו, לא נראה לי שתהיה לו בעיה. והעתקה של משפט ראשון שהוא הגדרה כללית בלבד זה אפשרי. כמו למשל (דוגמה, אני לא יודע אם ההגדרה זהה) בפחמן דו-חמצני. עידן ד (שיחה) 16:53, 15 בדצמבר 2018 (IST)

שלום, שאלות לגבי שם משתמש וחתימה

1. איך לשנות את שם המשתמש?

2. איך להחזיר חתימה לפורמט ברירת המחדל? אין לי העתק של פורמט ברירת המחדל (יש מצב שתפרסמו כאן איפה שהוא, אולי בדף העזרה)? ולא בא לי לשחזר העדפות בשחזור גורף ("שחזור הגדרות ברירת המחדל (בכל הלשוניות)").

בתודה. משתמש:EqualizeE 18:07, 11 בדצמבר 2018 (IST)

הי. אחד המפעילים יכולים לשנות שם משתמש. אם זו שאלה קונקרטית - בקש ממני בדף השיחה שלי. לא יודע לגבי החתימה, מוזמן לבדוק את דף העזרה בנושא בוויקיפדיה העברית ולעדכן אותנו אם זה עובד. בנוסף, אולי דרור ואיתן ידעו. ולהבא אנא שאל שאלות יעוץ בדלפק היעוץ. בסוף השיחה אעביר אותה במלואה לשם. עידן ד (שיחה) 16:49, 15 בדצמבר 2018 (IST)
הי, תודה. בדקתי את הדף שם והפורמט הזה עובד טוב: ‏[[משתמש:MY_USER_NAME|MY_USER_NAME]]‏ • [[שיחת משתמש:MY_USER_NAME|שיחה]].
הפורמט הנ"ל מונע הופעה לא סדורה של התאריך (הזזתו לימין ופיצול התאריך) מהיותה של החתימה שלי אנגלית-בבסיסה (שכן שם המשתמש שלי באנגלית) ולכן נדרש פורמט מיוחד בכדי להתאימה לממשק מימין משאל. בברכה. ‏EqualizeE‏ • שיחה 05:44, 16 בדצמבר 2018 (IST)

מה הן "שגיאות ציטוט" במקורות תקינים לכאורה?

ראו בבקשה התפתחות הזהות המגדרית#סימוכין. חלק קטן מהמקורות שם מוחלפים בהערה:

"שגיאת ציטוט: תג <ref> לא תקין; לא נכתב טקסט עבור הערות השוליים בשם REFERENCE_NAME"

עם זאת, על פניו אין שום בעיה עם המקורות האלה (באף אחד מהם גם לא השתמשתי ב תג <ref>); הם לא שונים מהותית משום מקור אחר מבחינת פורמט מדיה-ויקי - לא משהו שאני זיהיתי לפחות; יתרה מכך, אם אני טוען את הדף בתצוגה מקדימה בויקיפדיה העברית הבעיה כלל לא מתרחשת וכל המקורות מופיעים כראוי.

מדוע כאן אצלנו באקו-ויקי אותו קומץ מקורות שמופיע תקין בויקיפדיה העברית, מוחלף בהערה על "שגיאת תסריט"?

הבעיה הזאת יכולה לנגוע למגוון ערכים ואיננה בקשת סיוע נקודתית, לכן אני שואל זאת כאן במזנון ולא בדלפק הייעוץ. מתייג את משתמש:האזרח דרור לו הניסיון הרב ביותר עם הממשק. בתודה. ‏EqualizeE‏ • שיחה 06:16, 16 בדצמבר 2018 (IST)

למיטב ידעתי הבעיה היא שבויקיפדיה יש יותר סוגי תבניות וגם יותר הרחבות תוכנה וקודים שונים שתומכים בתבניות האלה. אצלנו יש פחות משני הדברים, ולכן לא תמיד הסקריפט עובד. הפתרון הפשוט הוא הפשטת המקור, הפתרון שאני מנסה לפעמים הוא הוספת התבנית - אבל זה לא תמיד עובד. האזרח דרור (שיחה) 16:43, 16 בדצמבר 2018 (IST)
הי דרור וערב טוב, בעקבות דברי לפיהם לא זיהיתי הבדל מהותי בין המקורות חשוב לי לשאול במה מתבטאת הפשטת-המקור שהזכרת; כלומר, מה ספציפית "חתכת" החוצה כך שהבעיה סודרה? בתודה וברכה, ‏EqualizeE‏ • שיחה 20:02, 16 בדצמבר 2018 (IST)
בדרך כלל אני פשוט מייצר את ההפניה מחדש במבנה הכי פשוט שיש בו שם, קישור למאמר, תאריך ומקום הפרסום. האזרח דרור (שיחה) 08:54, 17 בדצמבר 2018 (IST)
אבל לא זכורה לי שום חריגה מכך באותן הפניות. אנא ממך תעיף מבט לפחות רק בהפניה מספר 3 בהתפתחות הזהות המגדרית ותנסה לשנות כפי שלדעתך הבעיה תיפתר ואני אצליב את השינויים ואולי אלמד ממה להימנע כאן כשאני מתבנת מקור ואשנה לפי זאת מקורת במספרים מאוחרים יותר (ביחס למספור הנוכחי). תודה. ‏EqualizeE‏ • שיחה 22:06, 17 בדצמבר 2018 (IST)
משתמש:האזרח דרור אני מקווה שהוספת זאת לרשימת ה TO DO כי העניין הזה חוזר על עצמו במגוון ערכים ונראה שיש כאן בעיה רצינית שחוזרת על עצמה בערכים רבים. ‏EqualizeE‏ • שיחה 19:07, 29 בדצמבר 2018 (IST)
לדעתי איתן או מישהו עם הבנה גדולה ממני בתבניות , PHP או ויקימדיה צריך להסתכל על הנושא. ראו תבנית:הערה1 האזרח דרור (שיחה) 10:28, 30 בדצמבר 2018 (IST)

מבקש התקנה של ה-extension הזה כדי לטפל בעיצוב של כמה ערכים

https://www.mediawiki.org/wiki/Extension:CSS#Installation

המדיה-ויקי אקסטנשן הזה יאפשר לי להוסיף CSS לערכים שונים שממש צריכים הנחיות CSS ספציפיות כמו היווצרות הבודהיזם ומדבריות האורן ויאפשר לנו להציג תוכן לגולשם בצורות יפיפיות וכמובן גם ריספונסיביות (מותאמות לניידים). תודה. ‏EqualizeE‏ • שיחה 07:03, 18 בדצמבר 2018 (IST)

משתמש:Eburcat תוכל בבקשה להתייחס פה לבקשה וגם להתייחס לשני הנושאים הקודמים? עידן ד (שיחה) 12:38, 20 בדצמבר 2018 (IST)
EqualizeE, עידן ד - נוסף איתן בורקט (שיחה) 20:07, 20 בדצמבר 2018 (IST)
לא יודע להתייחס לשתי הנקודות הקודמות,... ניסיון ובהייה :) --איתן בורקט (שיחה) 20:18, 20 בדצמבר 2018 (IST)
משתמש:Eburcat, לצערי לא נוספה לי אפשרות כמו "הוסף הנחיות CSS לערך זה" תחת לשונית "עוד", אולי חסרה לי הרשאה? אולי זה מתווסף ממקום אחר? תודה, ‏EqualizeE‏ • שיחה 12:27, 29 בדצמבר 2018 (IST)
אולי תוסף אחר מוסיף את האפשרות "הוסף הנחיות CSS לערך זה". ניסית לעקוב אחרי הנחיות השימוש של התוסף הספציפי שהצעת למעלה? יש אפשרות להשתמש בו גם בלי הלשונית "עוד". --איתן בורקט (שיחה) 21:52, 1 בינואר 2019 (IST)
לא ניסתי, מודה באשמה; הייתי צריך לעבור על הדף הזה. ניסיתי כעת דרך הוספת הפונקציה הבאה לראש הדף (למי שלא יודע; אפשר גם בסוף אם רוצים) ואכן נראה שינוי בעיצוב הדף:

{{#css: * { background: yellow; font-size: 20pt; color: red; } }}

לטיפול חשוב

אני מבקש מהקהילה לטפל בעניין תבנית:הבהרה משפטית ותבנית:הבהרה רפואית בהקדם האפשרי. תודה. ‏EqualizeE‏ • שיחה 11:15, 28 בדצמבר 2018 (IST)

שני הדפים נמצאים כמשימות לביצוע בפרוייקט שיפור הממשק. אנסה לקדם את זה. בכל מקרה זה מתועדף בטיפול חשוב ויחסית דחוף. עידן ד (שיחה) 21:58, 28 בדצמבר 2018 (IST)
מדוע לא להעתיק את הנוסח הקיים בויקיפדיה? האזרח דרור (שיחה) 10:22, 30 בדצמבר 2018 (IST)

בעיות מוזרות עם דף שינויים אחרונים

  • הדף עצמו (מיוחד:שינויים אחרונים) לא מציג את רשימת 50 הדפים האחרונים וצריך ללחוץ על 50 כדי לקבלם. הבעיה הזו גורמת לעיכבת סריקה שכן הדף הזה אמור לתפקד כמעין סייט-מאפ דינמי וקטן-היקף שיגרום לאינדוקס שוטף של דפים חדשים ולבדיקה שוטפת של עדכון דפים קיימים.
  • הדף אינו נמצא בחיפוש גוגל - חיפוש גוגל עם הביטוי "אקו-ויקי שינויים אחרונים" (ללא מרכאות) מציג את תבנית:שינויים אחרונים שהיא דף אחר שמציג רק תוצאות מהיום הנוכחי שיכולות להיות גם ספורות ובכך מפסידים קידום אורגני.
  • נראה לי שהבעיה מגיעה ב robots.txt (ראו קובץ ה robots.txt של אקו-ויקי).
  • המצב הקיים גורם לדף שינויים אחרונים להיראות כאילו נערך בפעם האחרונה על ידי משתמש:האזרח דרור בשנת 2009.

מה שאני הייתי עושה זה:

  1. דואג שהדף תמיד יציג לפחות את 50 השינויים האחרונים.
  2. משחרר מחסימת robots.txt את הדף עצמו (מיוחד:שינויים אחרונים).

התפקוד הלקוי של דף זה והסתרתו ממנועי החיפוש היא ללא ספק אחת הסיבות לבעיות ה SEO שדיברנו עליהן - לא בעיה עיקרית כמו ארוריי ה 5XX, אבל בעיה משנית, אולי שנייה בגודל השפעתה. לדעתי נדרש טיפול בהקדם.

בתודה, ‏EqualizeE‏ • שיחה 09:32, 30 בדצמבר 2018 (IST)

תודה על הצפת הנושא! מעניין מאוד. עשיתי כמה בדיקות אתמול והיום:
  • אצלי הדף כן מציג את ה-50 שינויים ב-7 ימים האחרונים. יתכן והברירת מחדש אצלך (ואצל כולם עד שמשנים) זה כיווץ השינויים במקום שינויים פרוסים. שים לב איך העריכות מופיעות לך שמה. בוויקיפדיה ברירת המחדל היא פרוס, ואפשר לשנות את זה בהעדפות המשתמש. כרגע אנחנו לא יודעים איך לשנות את זה, וזה כבר נמצא בדף שיפור הממשק עם תיעדוף גבוה.
  • אכן הבעיה מגיע מקובץ הרובוטים. אני לא רואה סיבה לא לתת לרובוט לסרוק ולהציג במנוע החיפוש את כל הדפים המיוחדים שלנו הפתוחים למשתמשים לא רשומים. גם ויקיפדיה וגם המכלול נותנים לדפים להיות מוצגים. אפשר להתרשם מאיך נראה הקובץ אצלהם. קובץ ויקיפדיה קובץ המכלול
  • אפשר לדון בכל מרחב ומרחב - האם יסרק או לא יסרק. אבל באופן נפרד, פרטני לכל מרחב, ובדיקה מה קורה ולמה במיזמי ויקי אחרים.
  • לא הכרתי את התבנית. נראה שזה משהו שדרור פתח ב-2009 לבדיקה ואין לזה שימוש היום. אולי באמת יהיה שווה להציג אותה בעמוד הראשי אחרי מתיחת פנים לעמוד (אנחנו על זה...).

Eburcat תוכל לאפשר לרובוט להגיע דפים המיוחדים? יש לך להוסיף בדבר 50 שינויים בדף שינויים אחרונים? עידן ד (שיחה) 12:12, 1 בינואר 2019 (IST)

הורדתי את Special ואת Help מקובץ הרובוטים. את הגרסה הקודמת שלו אפשר לראות כאן, להשוואה: [10]. גם אצלי מוצגים 50 שינויים אחרונים כשאני מסתכל ב Incognito. מוזר מאוד שאצלך אין 50. יש אפשרות שתשלח צילום מסך? --איתן בורקט (שיחה) 21:46, 1 בינואר 2019 (IST)
מופיע לי עדיין במפה -

Disallow: /index.php?title=Help

Disallow: /index.php?title=Special

עידן ד (שיחה) 23:03, 1 בינואר 2019 (IST)

זה קובץ רובוטים, לא מפה. הדפדפן שלך שומר מטמון. Ctrl + shift + F5 כשאתה מסתכל על הקובץ, יכריח את הדפדפן לא להשתמש במטמון. גם incognito אמור לעבוד. שכחתי לחתום :) מופנה ל עידן דאיתן בורקט (שיחה) 23:40, 1 בינואר 2019 (IST)
הי איתן, יש אפשרות אך לשמחתנו זה כבר לא נדרש כי המשכתי לבדוק את זה ומסתבר שזה קשור ל"העדפות" - שיניתי שם מיד איך שנרשמתי מ-50 ל-0 (שיניתי ולא ממש הפנמתי). אז אכן, הבעיה היחידה הייתה שהדף היה חסום משום מה. פירגון על הסרתו מקובץ הרובוטים, זה יוכל להטיב עימנו ! בתודה, ‏EqualizeE‏ • שיחה 00:03, 2 בינואר 2019 (IST)
תודה איתן. עכשיו אני רואה את זה. הייתי צריך לחשוב על זה בעצמי. :-) עידן ד (שיחה) 00:21, 2 בינואר 2019 (IST)

הצעה לקביעת מדיניות

השפות הרשמיות שלנו באקו-ויקי הן עברית ואנגלית בלבד והשפות המשניות הן עברית עתיקה, יוונית עתיקה ולטינית. משנה ההצעה הוא כדלהלן:

  1. נצהיר בפני הקוראים במקום מרכזי מתאים כי השפות הרשמיות שלנו במיזם הן עברית ואנגלית ויש לראות כל מונח אנגלי לכאורה כאנגלי אלא אם צוין אחרת.
  2. לא נכתוב ליד מונח בראש הערך את הביטוי (באנגלית: Xyz) וגם לא נכתוב ליד מונח בראש הערך את הביטוי (באנגלית: Xyz) אלא נכתוב רק (Xyz) ונניח שהקורא יבין שהדיפולט הוא אנגלית.
  3. אם מונח מסוים מקורו בעברית עתיקה (כמו תרבית לעומת ריבית), ביוונית עתיקה כמו (פרמטר לעומת מדד-משני) או כמו מושג כל שהוא בלטינית נציין זאת עם או בלי להפנות לערכים אלה.

אשמח לדעתכם. תודה וברכה, ‏EqualizeE‏ • שיחה 13:37, 3 בינואר 2019 (IST)

למה לא לכתוב "באנגלית"? למה להניח שהקורא ידע מראש וב-100% שהשפה של המילה בלועזית הוא אנגלית? אני בעד ציון מה המקור הלשוני של המושגים השונים. אני חושב שאנחנו גם עושים את זה. עידן ד (שיחה) 16:14, 3 בינואר 2019 (IST)
אכן, אנחנו עושים את זה. במחשבה שנייה נראה לי שההצעה מיותרת ואני די חוזר בי ממנה - לדעתי מוטב למחוק את הדיון (או לארכב בתום שבוע ממנו). בברכה. ‏EqualizeE‏ • שיחה 22:59, 5 בינואר 2019 (IST)
נארכב בהמשך. תודה. עידן ד (שיחה) 10:31, 7 בינואר 2019 (IST)

הצעה לקביעת מדיניות

שלום חברים,

בויקיפדיה העברית שורר כאוס בנושא ארכובים אז אני מציע שנקבע מדיניות; כל דיון, היכן שהוא באקו-ויקי שלא הגיבו לו יותר משבוע - אין מניעה לארכבו.

לדעתי קביעה זאת (או קביעה דומה) יקלו מאד על טיפול בבעיות ויסייעו למנוע שחיקה. EqualizeE (שיחה | תרומות | מונה) לא חתם/ה

איזה כאוס שורר בוויקיפדיה העברית? שבוע זה קצר מדי. עורכים פה מגיבים לאט, ולפעמים באים אחרי הרבה זמן שלא הגיע. הייתי אומר אפילו 30 יום. עידן ד (שיחה) 10:34, 7 בינואר 2019 (IST)
שלום עידן, התכוונתי לכאוס שזיהיתי במסגרתו כל עורך מחליט בעצמו מתי לארכב דיונים; לא ידוע לי על מדיניות ברורה שלהם בנושא. בברכה. ‏EqualizeE‏ • שיחה 19:11, 7 בינואר 2019 (IST)

הצעה לקהילה

אני מציע שנקים דף "בקשות ממפעילים" שיתבסס על הדף הקיים בויקפדיה העברית אך יהווה פישוט משמעותי שלו; פחות פרקים (שממילא בחלקם לא רלוונטיים לנו בעליל כי הם עוסקים בטרולים אנונימיים והרי אצלנו אין תרומה אנונימית ללא רישום לפחות. הדף אצלנו בכל מקרה אמור להיות פשוט יותר ויעיל יותר מן הדף בויקיפדיה העברית שלדעתי עוסק ביותר מדי דברים.

נספח: דוגמה ל"יותר מדי דברים" היא בקשות חסימה של משתמשים רשומים לעומת דיוני חסימה בדף ה"בירורים" שלהם ולא אחת דיוני חסימת משתמש רשום (להבדיל מטרול אנונימי) משתכפלים שם לשני הדפים ונוצר להם כפל של דיוני חסימה - אני מציע שאצלנו לפחות מפעילים כלל לא יטפלו בזה; לדעתי אגב אחת הטעויות הארכיטקטוריות הגדולות ביותר בויקיפדיה העברית היא הבקשה ממפעילים לחסום משתמש רשום; לדעתי גרוע מאד שמפעילים יטפלו בזה אלה ואלה צריכים להיות רק ביורוקרטים, שכאלה יש שם מעט מדי לדעתי ביחס לכמות העורכים והמלחמות ביניהם. EqualizeE (שיחה | תרומות | מונה) לא חתם/ה

כרגע דף לוח מודעות משמש לצורך הזה. מוזמן לפתוח את דף בקשות למפעילים בצורה הנראית לך. (מסכים שצריך לפשט לעומת ויקיפדיה העברית). במידת הצורך נדון על מבנה הדף בדף השיחה שלו. עידן ד (שיחה) 10:36, 7 בינואר 2019 (IST)
שלום חברים; ניסיתי לעבוד על דף כזה ואני חוזר בי ב-100% מההצעה; אין לי ספק שדף "בקשות ממפעילים" אצלנו מיותר לחלוטין; אין אצלנו מחיקות שרירותיות של דפים (אלא במקרים קיצוניים של השחתה טרולית ברורה שאני בספק אם היו כאלה מאז 2005) ולכאלה יספיק לוח המודעות וגם אין אצלנו בכללי צורך להגן על דפים אז לכן גם שם לא צריך סעיף ייעודי. אין אצלנו עריכה אנונימית מבלי להירשם לפחות וכמעט והמיזם לא ידע מחלוקות מאז נוצר למרות שהוא פופולרי מאד. אצלנו כל עורך ותיק יכול להעביר דף אז אין טעם בסעיף העברת דף וקבצים ואין טעם שנקים דף רק לצורך הדברים האחרים להם משמש הדף בויקי העברית כמו שליחת הודעה המונית (מה שמשתמשים יוכלו לבקש בלוח המודעות) אז לכן לדעתי מספיק רק לוח המודעות (עם גיחות קלות למזנון שלנו). בתודה. ‏EqualizeE‏ • שיחה 19:17, 7 בינואר 2019 (IST)

נא להוסיף את מרחב הטיוטות לדפים החסומים בקובץ robots.txt

בהתאם לשינויים שבוצעו לאחרונה בקובץ ה robots.txt של אקו-ויקי (ראו אקו-ויקי:מזנון#בעיות מוזרות עם דף שינויים אחרונים) יש לי 2 הצעות נוספות המשלימות זו את זו במבט מסוים:זמ

  1. למנוע אינדוקס של טיוטות ציבוריות בקובץ robots.txt ([[טיוטה:Article_Name]]). זה יסייע למנוע מצבים בהן טיוטות, במקום הערך שאמור לעלות בשמן זמן קצר לאחר שהן עצמן עלו ויימחקו, ייאונדקס במקומן במנועי חיפוש, מה שיכול מעט לפגוע ב SEO של אקו-ויקי בגלל הפיכת הקישור מגוגל למשל לטיוטה לשבור. למיטב ידיעתי מדיניות דומה ננקטת כלפי מרחב הטיוטות הפרטיות ("ארגז חול") ואין סיבה למנוע זאת לגבי טיוטות ציבוריות. אני כותב זאת לאחר שמצאתי בגוגל קישור שבור ל[[טיוטה:היווצרות האסלאם]].
  2. להקים דף טיפול בטיוטות ציבוריות בו יוכלו חברי הקהילה להתעדכן על עצם קיומן של טיוטות ציבוריות; שיחות אודות כל טיוטה יבוצעו בדף השיחה של כל טיוטה כמובן אבל הדף עצמו ישמש מעין "רשימת טיוטות ציבוריות". אני מוסיף בעריכה שבויקיפדיה העברית יש דף כזה ואנו נצטרך דף פשוט בהרבה.

תודה וברכה, ‏EqualizeE‏ • שיחה 22:25, 5 בינואר 2019 (IST)

בויקיפדיה העברית המרחב לא מנוטר על ידי גוגל. ראו פה. Eburcat תוכל לדאוג לקובץ? להצעה השניה - מוזמן. אני חושב שצריך לעשות כפי שעושים בוויקיפדיה העברית, אלא אם כן יש לך הצעות שיפור. ואגב, טיוטה היא עדיין לא מרחב שם רשמי באקו-ויקי. עדיין לא למדנו את הנושא. פירוט על הנושא נמצא פה. עידן ד (שיחה) 10:43, 7 בינואר 2019 (IST)
הוספתי שתי שורות ל robots.txt שאמורות להוציא את המרחב "טיוטה" מהאינדוקס --איתן בורקט (שיחה) 21:04, 9 בפברואר 2019 (IST)

מניעת דיכאון והעלאת מצב הרוח

מכיוון שרבים מהנושאים עליהם אנחנו כותבים יכולים לגרום לדכאון וכדומה, אולי עדיף לכתוב בדפים המתאימים משהו כדי להסביר שעדיין יש מה לעשות כדי להרים את מצב הרוח. איזו שהיא מודעה בסגנון מודעת "קצרמר" שאפשר יהיה לשים בדפים המתאימים ובה יכתב משהו כמו: שים לב! אין צורך להיתייאש ולהכנס לדכאון! יש עדיין מה לעשות!" ולהפנות נניח לפסקה הזו. או לדף נפרד שירוכזו בו הפטרונות וגם משהו כמו מדריך לחיים אקולוגיים. אפשר להוסיף גם "בדרך כלל בסוף הדף מופיעים הרעיונות לפתרון הבעייה אם אין מספיק אתה מוזמן להוסיף" ולהפנות ללינק בו יהביו מאגרי המידע מהם אפשר לקחת את הרעיונות לפתרונות.

אלכסנדר סעודה (שיחה) 15:58, 7 בינואר 2019 (IST)

שלום אלכסנדר. אני בעד הוספת תבנית קצרה שתקשר לדף שייקרא משהו כמו "למה אנחנו חושבים שעדיין יש תקווה להקים כאן ממשלת צדק ללא קשר לימין או שמאל"; למיטב ידיעתי אף אחד אצלנו במיזם הוא לא אנרכיסט עד תום שמתנגד למושג המדינה לכל צורותיו וכולנו מסכימים שלממשלות תפקיד עיקרי בקביעת אקולוגיה אזורית ועולמית והן מוסדות כוח עיקריים עם פוטנציאל (ואני מדגיש את הביטוי פוטנציאל) לשינוי לטובה ולכן צריך לעודד קוראים לשנות ממשל קיים גרוע בהקשרים אלה מחד ויישום מנגנוני הגנה ופיקוח על ממשל קיים טוב מאידך לצד המאבק האישי בדכדוך ודיכאון וכ'. בברכה. ‏EqualizeE‏ • שיחה 19:19, 7 בינואר 2019 (IST)

על הקושי להתמצא בדף "אקו-ויקי:בקשת דף"

לדעתי יש קושי כללי להתמצא בדף אקו-ויקי:בקשת דף מפאת אורכו העצום נכון להיום; ראיתי גם שחלק מהקישורים בו כחולים. בעקבות זאת אני מציע בזהירות שני דברים:

הצעה ראשונה: למחוק את כל הקישורים הכחולים בו.

הצעה שנייה: לקבוע תקן-ייעול לפיו לפני שמבקשים דף, צריך לבדוק אם אין לו כבר קישור אדום במרחב הערכים (הצעה זו מתבססת על ההנחה לפיו כלל הקישורים האדומים, מבחינה איכותית אך לאו דווקא מבחינה כמותית, מתועדים היכן שהוא).

בברכה. ‏EqualizeE‏ • שיחה 16:54, 8 בינואר 2019 (IST)

לא היה עדיף לפתוח את הדיון בדף השיחה של אקו-ויקי:בקשת דף? ולעניין:
  1. זה דף די ותיק וחסרים באתר הרבה ערכים... לכן הוא ארוך. הבסיס של הדף הוא מרשימה פרטית שדרור אסף, והעברתי אותה לדף ציבורי-קהילתי ומעת לעת אני מוסיף עוד דפים מבוקשים.
  2. אני מוחק מפעם לפעם את הקישורים הכחולים. יש שלושה תנאים למחיקת קישור כחול: א. לוודא שזה לא דף הפנייה. ב. אם הערך הוא קצר - לוודא שיש תבנית קצרמר ואם אין אז להוסיף. ג. חלק מהדפים המבוקשים הם עם הפניות לקישורים חיצוניים. לוודא שכל הקישורים מופיעים בערך - כאסמכתאות למידע שנלקח משם או כקישור חיצוני. אפשר להוסיף את המידע הזה כמדיניות בדף עצמו.
  3. עד כה שום ערך מבוקש לא הגיע לדף *אחרי* שהוא נכתב. הערכים הוכחלו בגלל שהם נמצאים בדף. אפשר להוסיף את זה כמדיניות, אבל זה נראה לי טריוויאלי.
  4. הקישורים האדומים מתועדים מיוחד:דפים_מבוקשים. זה לדעתי מצביע בדיוק גבוה יחסית את "הבחינה האיכותית". בכל מקרה, אפשר להיכנס לדף העריכה של הערך שלא הוקם ולבדוק מה מפנה אליו. שאר הערכים שלא נכתבו כמובן שלא מתועדים כי מדובר ברשימה אין סופית (ככמות הצירופים האפשריים של האותיות).

עידן ד (שיחה) 12:20, 14 בינואר 2019 (IST)

שלום עידן, ייתכן שזה היה עדיף... לא תיארתי לעצמי שאפילו נוצר דף שיחה. אני מסכים עם מה שציינת. לדעתי שווה להוסיף לראש הדף שם רשימת כללים הנוגעים לדף (זה אמור להיות שתי שורות אני מניח). כמו כן הופתעתי לראות כמה קישורים אדומים יש אצלנו בכללי... לא תיארתי לעצמי שיותר מ-1000 ייחודיים... בברכה, ‏EqualizeE‏ • שיחה 20:33, 14 בינואר 2019 (IST)
אם לא נוצר דף שיחה זה בגלל שאף אחד לא יצר אותו עדיין. :-) מוזמן להוסיף מדיניות כפי שנכתב פה. יש כ-10,000 ערכים שיש אליהם הפניות וטרם נכתבו. ואגב, כדי להקל על ההתמצאות, יש לדף גם מספר תתי דפים לפי נושאים שונים. עידן ד (שיחה) 00:40, 15 בינואר 2019 (IST)

קול קורא להוסיף "סטטיסטיקות צפייה" לערכים תחת "גרסאות קודמות" בדומה לקיים בויקיפדיה העברית

בברכה, ‏EqualizeE‏ • שיחה 16:16, 13 בינואר 2019 (IST)

בוויקיפדיה יש כלי מיוחד לנושא. לנו יש גוגל אנליטיקס. העלתי בעבר את הנושא ואנחנו לא מכירים שיטה פשוטה להציג את הנתונים כמו שעושים בוויקיפדיה. זה לא מגיע עם התוכנה... אשמח לתת סטטיסטיקות לכל דבר על פי דרישה. עידן ד (שיחה) 12:10, 14 בינואר 2019 (IST)

סוגים של ריכוזיות

אני מניח שנסכים שמונופול הוא הצורה הגרועה ביותר של ריכוזיות, אחריו דואופול, טריאופול, קוואדרופול וכו'. מתי הריכוזיות מתחילה להיות באופן כללי "לא בעייתית"? האם ידוע לכם על ניסיונות לבצע מדידות כלליות בנושא? תודה, ‏EqualizeE‏ • שיחה 07:35, 10 בפברואר 2019 (IST)

  • זו הנחה שלא בהכרח נכונה. נגד מונופול יש כיום חוקים של הגבלים עסקיים ולעומת זאת במצב של תחרות בין מעטים עלול להתקיים מצב דומה מאד למונופול אבל בלי שהמדינה מנסה לשנות את המצב.
  • השאלה היא מה בכלל הנזקים האפשריים מריכוזיות. הנאו קלאסיים טוענים שזה בגלל אובדן רווחה של כלל המשתתפים בשוק (ראה הערה בהגבלים עסקיים). בשוק משוכלל המחיר נמוך יותר וגם מוכרים יותר -וסה"כ הרווחה כביכול של כלל המשק (צרכנים ויצרנים) היא גבוה יותר. למרות שזה טיעון נכון אולי, מבחינה היסטורית אני לא חושב שזו הסיבה העיקרית לחוקי אנטי-טראסט - אלה יותר התפתחויות היסטוריות בארצות הברית בסוף המאה ה-19 והכוח הפוליטי הרב שהיה לתאגידים גדולים ולאנשי הון גדולים. הנאו קאלסים (בניגוד לאדם סמית) כותבים על כלכלה בניגוד לכלכלה פוליטית ומכחישים שיש בעיה בכלל של עודף כוח פוליטי לתאגידים או בכלל לקשר בין הדברים. במודל הנאו קלאסי הרגיל אין התמכרות והרגלים - הצרכנים כבכיכול נולדים עם הטעמים שלהם ולחברות אין השפעה על הטעמים של הצרכנים. זהו גם "עולם ריק" שבו מה שנותן רווחה זה רק המוצרים שמיוצרים בשוק. לכן אם הפעילות הכלכלית הורסת תפקוד קיים של מערכת (מערכת אקולוגית, תפקוד של מערכות בריאות בגוף או מערכת חברתית) זה לא נספר בכלל. - אין מספיק התייחסות במודל לשאלה של מוצר ציבורי (נניח אמון, או ידע על קידום בריאות או עיצוב שכונות בטוחות).
  • בשאלה של ריכוזיות כלכלית צריך להסתכל על שאלות נוספות - כמו ריכוזיות פוליטית (השפעות של אי שוויון פוליטי) וריכוזיות תרבותית.
  • צריך גם לזכור שיש לפעמים גם יתרונות לריכוזיות - לדוגמה כאשר יש צורך בתאימות - תקני תקשורת, תקני משקולות, שפה אוניברסלית, רוחב דרכים או מסילות ברזל אחיד וכו', או כאשר יש חשיבות לקבלת החלטות מהירה - לדוגמה בצבאות, וכן בהקשר של מחקר ופיתוח (תחרות שומפטרניאית - שומפטר טען שבגלל שבמצב של תחרות נמוכה יש רווחים לחברות יש יכולת להשקיע את הרווחים במחקר ופיתוח - בתחרות משוכללת אין אפשרות כזו - דוגמה למה חקר דינאמי עשוי להביא תוצאה שונה מאשר חקר סטטי האזרח דרור (שיחה) 12:12, 10 בפברואר 2019 (IST)
אני חושב שזו שאלה דומה לפרדוקס הערמה. אין תשובת אצבע, וכל מקרה לגופו. דרור הסביר יפה למה. בנוסף, הערה טכנית - דלפק הייעוץ הוא המקום לשיח כזה. אעביר לשם בהמשך ואשאיר פה הפנייה. עידן ד (שיחה) 14:44, 10 בפברואר 2019 (IST)
תודה עוד הערה - בתחום שוק התקשורת הסלולר של ישראל היו בעבר 3 מפעילים בלבד. הדבר נבע בין היתר בגלל מונופול טבעי של הקמת אנטנות (אם לא הקמת אנטנות לא יכולת להכנס לשוק). נוצר מצב של תחרות בין מעטים - ללא תאום אבל עם אסטרטגיה טורפנית דומה (תורת ההונאה) - שבה המחיר לא גלוי לצרכן אלא דבר מסובך - במקביל החברות הרוויחו הרבה וגם היו הרבה עובדים סתם שתמכו בלקוחות להבין את החוזים המוסבכים. בעקבות שינויים שהנהיג כחלון יכלו להכנס מפעילים וירטואלים - ללא הקמת אנטנות חדשות. מספר החברות עלה ל 5 חברות, ונוצרה תחרות אפטקיבית. מחיר המוצר פושט מאד. המחיר ירד ממאות שקלים בחודש לעשרות שקלים בחודש. פוטרו אלפי עובדים (שכל תפקידם היה לקים מנגנון מיותר למדי). ההסבר להתנהגות החברות מוסבר אולי (אני כבר לא זוכר) במודל סטקלברג - מופיע בערך אוליגופול - כיצד כמה חברות מתנהגות בצורה דומה למונופול - מוכרים מעט ויקר. האזרח דרור (שיחה) 16:33, 10 בפברואר 2019 (IST)
תודה רבה לכם על הפירוט המבורך דרור ועידן. דרור, אולי שווה לכתוב ערך \ מאמר דעה בשם "ריכוזיות - תופעה יחידנית או מקבץ של תופעות שונות" או משהו כזה בו יכלל פירוט זה מפוצל לפרקים לנוחות הקריאה. ערך קצר עם בעיקר מה שכתבת כאן. בברכה, ‏EqualizeE‏ • שיחה 19:40, 10 בפברואר 2019 (IST)

אני מבקש מן הקהילה לטפל בנושא תבנית "מאמר דעה"

משתמשים שהכינוי שלהם הוא באנגלית זוכים להערה "מאמר דעה מאת {{{1}}}". לדעתי חשוב לטפל בזה.

כמו כן, מה לגבי המשפט "מאמר דעה אינו אובייקטיבי"? לדעתי כדאי להורידו או לכל הפחות להחליפו שכן המונח דעה מכמס סובייקטיביות... כמו כן, אולי עדיף לנסח "מאמר דעה פחות אובייקטיבי מערך ממוקר".

עריכה: עכשיו אני שם לב שאפילו אם התבנית מנומקת - עדיין מופיע המשפט הנ"ל; לפחות במצב זה אני סבור שיש להסירו.

בברכה, ‏EqualizeE‏ • שיחה 19:28, 12 במרץ 2019 (IST)

לא הבנתי מה הבקשה. ברור שמאמר דעה הוא לא אובייקטיבי - שהרי הוא מביע את דעת הכותב. וברור גם שהכותב מביא נימוקים - אבל במקרה של ויכוח שני הצדדים מביאים נימוקים ולפעמים צד אחד (או שני הצדדים) טועים. לתומכים בהקזת דם גם היו נימוקים והם נראו הגיוניים במשך מאות שנים. האזרח דרור (שיחה) 09:33, 14 במרץ 2019 (IST)
הי דרור,
אם תיצור משתמש אנגלי ותיצור מאמר דעה אתה תראה שכתוב: "מאמר דעה מאת {{{1}}}" במקום "מאמר דעה מאת {{{YOUR_ENGLISH_NICKNAME}}}". אני מבקש לטפל בבאג זה.
בנוסף, אני מנסה לעורר דיון על "דחיפת" המשפט "מאמר דעה אינו אובייקטיבי" שכן לדעתי עצם העובדה שמצוין שמדובר במאמר דעה מעיד על כך שהמאמר אינו אובייקטיבי.
לדעתי, המשפט הזה במיוחד מיותר כאשר מיד לאחר "מאמר דעה מאת" מופיע נימוק לכתיבת המאמר (אפשר לתת guidelines על איך בדיוק לכתוב נימוק כזה).
בברכה, ‏EqualizeE‏ • שיחה 10:02, 14 במרץ 2019 (IST)
קודם כל - בדקתי והתבנית עובדת. ניסיתי ככה: {{מאמר דעה|EqualizeE}}.
דבר שני, ב-2016 העלתי על זה שאלה בדף השיחה של התבנית (שם הדיון היה צריך להיפתח, והוא יעבור לשם בסוף הדיון). נראה לי גם מיותר לכתוב שמאמר דעה אינו אובייקטיבי משום זה מובן מאליו (כפי שגם דרור כתב) ושום גוף תקשורת לא כותב על מאמר הדעה שהוא מפרסם שהוא לא אובייקטיבי. כן מציע לפתוח דף קווים מנחים למאמר דעה. לפני שפותחים אותו יש למצוא דיונים קודמים בנושא ודברים שכבר כתובים (למשל בדף האודות) ולהתחיל משם. עידן ד (שיחה) 11:56, 14 במרץ 2019 (IST)
אם אני לא טועה שלושתנו בעד הסרת המשפט; אשמח לשמוע גם את דעתם של משתמש:אלכסנדר סעודה, משתמש:עירא, ומשתמש:Eburcat. בברכה, ‏EqualizeE‏ • שיחה 20:07, 16 במרץ 2019 (IST)

אני חושב שאת המשפט מאמר דעה אינו אובייקטיבי כדאי להשאיר, כי מה שברור לחלק אחד, לא ברור לחלק אחר של הקוראים. משום מה אני לא רואה את כפתור החתימה בשום מקום.

בברכה, אלכסנדר סעודה.

אבל אלכסנדר, מה לגבי מקרים בהם כותב מאמר הדעה עצמו נתן נימוק? המצב הנוכחי הוא שהמשפט מתווסף גם לאחר כל נימוק ובכך גורע מן הלגיטימיות של הנימוק או גורם לו להיראות מוזר; לדעתי זה גורם לפגיעה בחוויית משתמש \ שטף הקריאה... ‏EqualizeE‏ • שיחה 12:12, 17 במרץ 2019 (IST)
משתמש:אלכסנדר סעודה? ‏EqualizeE‏ • שיחה 13:21, 22 במרץ 2019 (IST)

הצעת נוסח חלופי ל"מאמר דעה אינו אובייקטיבי"

אם כבר מוסיפים משפט בסוף כל הבהרה גם אם מנומקת, אני מציע להוסיף את זה אחרי "מאת":

כל האמור במאמר זה משקף את דעת כותבו נכון ל-$DATE_PUBLISHED.

בברכה, ‏EqualizeE‏ • שיחה 13:21, 22 במרץ 2019 (IST)

בחירות

קיבלתי כבר לפחות 2 מיילים עם דרוג מפלגות לפי סביבה, ובאקו-ויקי עדיין אין כלום על זה. מוזר מאוד לדעתי. יצרתי ערך עכשיו. יהיה צריך לעדכן אותו כי בשונה ממייל ערך נשאר לאורך זמן ועמדות המלגות משתנות. אני מבקש עזרה בכך כי אני לא רואה חדשות בדרך כלל, הידע הוא בעיקר ממה שכותבים פעילים אחרים.

אלכסנדר סעודה (שיחה) 13:56, 25 במרץ 2019 (IST)

מעולה! נפיץ את זה בניוזלטר. אם זה יהיה כתוב טוב - סיכוי טוב שאצליח להכניס את זה גם לניוזלטר של חיים וסביבה. תוכל להכניס הפניות למצעים עצמם, ולמי שאין מצע פומבי - לציין שאין מצע פומבי? בכל מקרה אעבור על זה בהמשך. בנוסף, בהמשך לפחות, שווה לפתוח ערך על כל מפלגה ועל כל יו"ר שלה. כרגע יש רק על חלק. עידן ד (שיחה) 21:03, 25 במרץ 2019 (IST)

הקשר בין ערכי אוטומציה (אפליקציות ורובוטיקה), אבטלה טכנולוגית וקצבה בסיסית לכל

הועבר לאקו-ויקי:כיכר הכפר.EqualizeE‏ • שיחה 23:06, 25 במרץ 2019 (IST)

תוהה

האם יש טעם לכתוב את הערך מת"מ --- מזון, מלבוש ותמרוק; אני שואף לאחד את שלושת ההוצאות הללו תחת מטריה אחת שכן אני מתרשם שהן ההוצאות הכי בסיסיות אחרי דיור ומים (מי ברז שכלולים בהוצאות דיור).

אשמח לדעתכם אם נדרש ערך מטריה או ערך יחיד לכל מונח. בברכה, ‏EqualizeE‏ • שיחה 01:17, 29 במרץ 2019 (IST)

האם מישהו אחר משתמש במונח הזה? האם תמרוקים הם הוצאה בסיסית? למה מים קשורים להוצאות דיור? נראה שאין טעם, יש אולי טעם לכתוב ערך על הוצאות בסיסיות ולחפש מחקרים על התחום. האזרח דרור (שיחה) 08:16, 29 במרץ 2019 (IDT)
לא שאני מכיר; תמרוקים כגון דאודורנט וסבון הם הוצאה בסיסית... מים קשורים לדעתי להוצאות דיור כי הם חלק ממסי הדיור (להבדיל ממים מינרלים למשל שהם חלק מהוצאות המזון בד"כ). בברכה, ‏EqualizeE‏ • שיחה 11:31, 29 במרץ 2019 (IDT)

דיון כללי בעניין הערכים אקו-ויקי והעמותה לכלכלה בת קיימא

חסר לי בשני ערכים אלה מידע על המייסדים העיקריים; מי ייסד את העמותה והאתר אקו-ויקי ב-2005, האם מדובר באותו אדם, האם אדם זה פעיל כיום וכדומה. בברכה, ‏EqualizeE‏ • שיחה 02:57, 30 במרץ 2019 (IDT)

כתבה משנת 2010 מאת מיכל מילנר מציגה את דרור רשף כיזם וכמקים אך הדומיין בבעלות נועם סגל; בכל השנה בערך שאני תורם לא הכרתי את מר סגל; למידת מידע זה תגרום לקורא לתהות; אז מי בעצם הקים את המיזם ומתי החלה העמותה לתרום לפיתוח האתר; זה מידע מעניין שלדעתי נדרש לקידום שקיפות ובניית אמון ויסייע להביא כותבים לטווח הארוך. ‏EqualizeE‏ • שיחה 06:06, 30 במרץ 2019 (IDT)

בעניין מדיניות כמות קישורים יוצאים בכל ערך

לפעמים אני נתקל בערכים עם בערך 12-15 קישורים יוצאים ("קישורים חיצוניים"), אם לא יותר במקרים נדירים. אני חושב שכמויות כאלה הן בעייתיות כי עם השנים ועם הרחבת המיזם, קשה לפקח עליהם; חלקם הופכים לשבורים וקישור יוצא שבור הוא סכנת SEO, לא בהכרח גדולה אבל זה כלל בסיסי להימנע מהם.

אפשר מצד אחד להריץ כלים שעוברים על כל הדפים באתר נתון בכדי למצוא אותם (או קישורים שבורים בכלל, גם פנימיים) אבל לדעתי שווה לשקול מדיניות של מקסימום קישורים יוצאים לערך.

בברכה, ‏EqualizeE‏ • שיחה 06:02, 30 במרץ 2019 (IDT)

שאלה: האם אפשר לשים באקו-ויקי את המחקרים על הקשר בין פלסטיק אורח חיים יושבני, הפרעות הורמונליות והעלייה בתופעות כמו יחסים חד מיניים?

יש הרבה מחקרים על הקשר הזה. אני יודע שהנושא הזה רגיש, אבל המחקרים האלה לא אומרים שקהילת הלהט"ב אשמה במשהו ולא קוראים לאלימות כלפיהן. מצד שני אחת ההשפעות של פלסטיק אורח חיים ושבני, השמנה, מציאות מדומה היא הפרעות הורמונליות וכאשר יש מחקרים המדברים על הקשר בין הפרעות הורמונליות ליחסי מין חד מיניים כדאי לדעתי גם מבחינה מדעית לומר את כל האמת. מחקרים לדוגמה:

מחקר 1

מחקר 2

מחקר 3

מחקר 4

מחקר 5

מחקר 6

אחד מהמחקרים הרבים על מקרים כאלה בבעלי חיים. על בני אדם מדענים די חוששים לכתוב

סיכום של כמה מחקרים בנושא

פה יש מחקר על השפעת תרופות

האם אפשר לכתוב עליהם לפחות כאחת הגרסאות הקיימות בנושא, בערכים פלסטיק וכדומה?

אלכסנדר סעודה (שיחה) 14:50, 26 ביולי 2019 (IDT)

יש פה שתי שאלות - א. האם זה רלוונטי (אלינו) ב. האם זה מהותי לערך הראשי (אם לא אז האם זה מהותי בערך על הנושא הספציפי). לדעתי התשובה לשתי השאלות היא כן כי בנושא המגדר יש פה עניין של שינוי ביולוגי, מבלי להיכנס לשפיטה האם זה האם זה שינוי טוב או רע (אם יש דעות לכאן ולכאן וזה מהותי אז אפשר להכניס עם האסמכתאות המתאימות ולהביא דברים בשם אומרם). מתייג גם את האזרח דרור. עידן ד (שיחה) 18:14, 26 ביולי 2019 (IDT)
הבנתי.

אלכסנדר סעודה (שיחה) 17:05, 1 באוגוסט 2019 (IDT)

ראה בקשר זה גם - ירידה בפוריות גברים ואת הערכים בפרק "ראו גם" שלו. האזרח דרור (שיחה) 07:10, 4 באוגוסט 2019 (IDT)
תודה, אסתכל.

אלכסנדר סעודה (שיחה) 10:04, 7 באוגוסט 2019 (IDT)

אורך מיטבי לערכים

בויקיפדיה יש תבנית ששמים אותה או שהיא מופיעה אוטומטית מעל ערכים ארוכים מידי וכתוב שם שהערך ארוך מידי העבירו לתת ערכים בדפים נפרדים וכדומה. האם אפשר לעשות זאת גם באקו-ויקי? לא הבנתי עד עכשיו מה נחשב לאורך המיטבי. דעה שלי: לערכים שונים זה שונה אבל האורך המקסימלי צריך להיות 20 עמודים מודפסים, ככה יוצא אצלי עכשיו כאשר אני לוחץ על הדפס בערך יער. לדעתי, זה ערך מספיק חשוב לאורך כזה, אבל, ערך יותר ארוך, לא משנה על איזה נושא, כבר יהיה ארוך מידי, כלומר, אנשים יקראו אותו פחות.

אלכסנדר סעודה (שיחה) 10:04, 7 באוגוסט 2019 (IDT)

ויקיפדיה למטה

הי לכולם

מעדכן שוויקיפדיה למטה כבר יותר מיום. אי אפשר להיכנס אליה לפחות מאירופה ומהמזרח התיכון. מניח שיש בעיה בשרתים. זה לא אופייני לאתר.מצרף קישור עם כמה כתבות מהעולם בנושא. בישראל זה לא מדווח בתקשורת. [11]

2 השפעות אפשרויות על אקו-ויקי:

  1. תמונות. רבות מהתמונות באקו-ויקי נמשכות ישירות מהשרתים של ויקישיתוף ולא נמצאות בשרתים שלנו. לכן כרגע הן פשוט לא מופיעות (יש ריבוע ריק לבן במקומן וכיתוב תמונה כרגיל). לכן אני חוזר וממליץ שהתמונות ימשכו מהשרתים שלנו בלבד (ואם התמונה נמצאת בוויקישיתוף - להוריד אותה אלינו על פי הרישיון שלה). אין לנו רשימה מסודרת של אלו תמונות מגיעות מאצלנו ואלו מוויקישיתוף. ניסיתי בעבר למצוא דרך לעשות זאת - לא מצאתי. אם יש למישהו רעיון - אשמח לדעת.
  2. כניסות. על פי גוגל אנליטיקס אני לא רואה בכלל עלייה בכניסות שזה קצת מפתיע. בשישבת גם ככה יש ירידה של 50% בכניסות (מ-2200 ל-1100 דפים נצפים. זה הסדר גודל) ואנחנו עדיין עומדים על הכמות הרגילה. ביום חול אולי היה נראה שינוי.

עידן ד (שיחה) 12:04, 7 בספטמבר 2019 (IDT)

הצעה לפיתוח תבנית

שלום לחברי הקהילה:

אני מציע לפתח תבנית שתדגיש כי ערך במרחב הטיוטה פתוח לעריכת כל חברי הקהילה ואינו תחת עבודה יחידנית (מוגבלת בזמן כמובן) של יוצר הטיוטה.

בברכה. ‏EqualizeE‏ • שיחה 12:26, 1 בפברואר 2020 (IST)

מדוע עורך ותיק מחוייב ליצור הפנייה בעת העברת דף?

שלום לחברי הקהילה,

מקודם העברתי את הדף טיוטה:ביקורת על חברת טבעול לדף טיוטה:ביקורת על חברת טבעול (2016).

מהכרותי עם תוכנת MediaWiki אמורה להיות לעורך (נניח עורך ותיק) האופציה לבחור אם ליצור או לא ליצור הפנייה בממשק הגראפי עצמו. משום מה לא הופיעה לי אופציה כזו אך אם הייתה מופיעה הייתי בוחר שלא ליצור הפנייה.

מדוע עורך ותיק מחוייב ליצור הפנייה בעת העברת דף?

בתודה, ‏EqualizeE‏ • שיחה 06:03, 3 בפברואר 2020 (IST)

מרחב טיוטה

שלום, האם מרחב הטיוטה כבר נוצר כאן? כלומר, האם התווספה פקודת exclude ל robots.txt? משתמש:Eburcat

תודה. ‏EqualizeE‏ • שיחה 05:19, 10 ביוני 2020 (IDT)

הצעה קהילתית

שלום לחברי הקהילה,

אני מציע למנהלי הקילה לשקול להפסיק עם הודעות הברוך הבא כי לדעתי הן גורמות יותר נזק מתועלת בכך שזה יכול להיות מבהיל או סתם מעצבן לאנשים מסוימים ואחר כך הקהילה תאבד אותם; אולי אני טועה.

בנועם, ‏EqualizeE‏ • שיחה 13:45, 17 ביוני 2020 (IDT)

לדעתי יש לדון על כל תבנית חדשה שרוצים לייבא לכאן לפני שמייבאים אותה

שלום לחברי הקהילה,

מניסיוני עם ויקיפדיה העברית, יש שם כמה תבניות מיותרות (בעיקר כאלה הקשורות ב"אזהרות" ו"חסימות") וכן תבניות הערה וכיווניות שקוד המקור שלהן מאד מסורבל דורש הכרות עצומה עם תחביר MediaWiki ועם תחביר שפה תכנות שנקראת Lua ולעתים גם ידע מתקדם בשפת CSS; תבניות כאלה הן כבדות מאד ועם הזמן דורשות תחזוקה שאין לדעת מי יתנדב לבצע.

כמו כן, "הציפייה החברתית" ממשתמשים חדשים להשתמש בכל כך הרבה תבניות יכולה לגרום ל"קצרי תקשורת" ; אני חושב שאחת המטרות בהקמת אקו-ויקי, מן השנים בהן אני משתמש באתר כקורא ומאוחר יותר כתורם, הייתה להימנע כמה שיותר מן הפרקטיקות הללו.

גם אם לא יתקיים דיון על כל תבנית, לדעתי שווה להתאים הרבה תבניות לרוח השיח של האתר שהיא יותר מכבדת מנפש אל נפש, יותר סדורה (או לעתים פחות סדורה כיתרון) ומבוססת סובייקטיביות ולא אובייקטיביות מזוייפת.

בתודה על זמנכם, ‏EqualizeE‏ • שיחה 05:14, 8 בספטמבר 2020 (IDT)

אני מסכים שצריך ואפשר לפשט את הדברים ולא צריך לעשות המון בירוקרטיה כמו של באתרי ויקי גדולים יותר. יחד עם זאת אני לא רואה טעם לדון בכל תבנית ותבנית. אם יש תבנית שאתה חושב שהיא מיותרת - אתה יכול לפתוח דיון מדף השיחה שלה, או לדון על קבוצת תבניות דומות או עם מטרה דומה. עידן ד (שיחה) 15:32, 8 בספטמבר 2020 (IDT)
אני אישית מתקשה לעקוב אחרי כל השינויים האחרונים; עם כבוד רב, אני חושב שב-72 השעות האחרונות נעשו יותר מדי שינויים; תקצירי עריכה בהיסטוריית הגרסאות או במקום אחד (כגון אקו-ויקי:פרוייקט שיפור הממשק) יאפשרו ניתוח לטווח ארוך רלוונטי לאתר זה. ‏EqualizeE‏ • שיחה 07:11, 10 בספטמבר 2020 (IDT)

ייבוא ללא דיון של מוסד ה"חונכות" הויקיפדי לכאן

שלום לחברי הקהילה,

בויקיפדיה העברית יש כמה דברים שאני מזהה כקיקיוניים, אחד מהם הוא מוסד ה"חונכות" שלהם שגורם לאנשים בוגרים לדבר אל אנשים בוגרים אחרים כאילו הם ילדים חסרי חינוך בסיסי על העולם, זאת מתוך יצר ההתעליינות ההרסני של בני אדם שלפי דעתי האישית מאד רווח שם; משתמש:מגזין יהלום, שאני בטוח שכוונותיו טובות, ייבא את זה לכאן ללא דיון ולפי דעתי האישית היה זה צעד שגוי.

בתודה על זמנכם, ‏EqualizeE‏ • שיחה 10:18, 10 בספטמבר 2020 (IDT)

EqualizeE למה? עורכים חדשים יכולים לבקש חונך שיעזור בהכרת אקו-ויקי, עריכות, כתיבת ערכים, וכל מה שקשור לכתיבה. למה אתה חושב שזה לא טוב?. מגזין יהלום (שיחה) 14:19, 10 בספטמבר 2020 (IDT)
מהכרותי עם אתר זה:
  • עורכים מקבלים כאן הכוונה צמודה מן העורכים הותיקים בלי הליך ביורוקרטי כל שהוא כל עוד הם מבקשים אותה
  • לדעתי אין זה סביר שעורך חדש יצטרך דווקא את מנגנון החונכות; יש כאן אחלה דפי הסבר וסה"כ אנשים סופר נחמדים
  • לפחות בנפשי, הליך ביורוקרטי כזה הוא מדרון חלקלק ל"חונכות מנדטורית" ולמיני "אולטימטומים" שאני מזהה שנפוצים מאד בויקיפדיה העברית ומהתרשמותי גורמים להשפלה פומבית של אנשים שבאופן כללי אם היו מדברים עימם אחרת הדברים היו אחרת ותואמים את תרבות השיח הסובייקטיבית והשלווה יותר באקו-ויקי
בהערכה ‏EqualizeE‏ • שיחה 16:36, 10 בספטמבר 2020 (IDT)
EqualizeE אתה רוצה שאני אמחק זאת?. מגזין יהלום (שיחה) 19:16, 10 בספטמבר 2020 (IDT)
אני אישית חושב שזה יהיה צעד נכון; בברכה. ‏EqualizeE‏ • שיחה 12:18, 11 בספטמבר 2020 (IDT)
בסדר אני מוחק. מגזין יהלום (שיחה) 13:09, 11 בספטמבר 2020 (IDT)

שבירה

כמה דברים:

  • העלאת תבניות/דפים וכו' לפה איננה יבוא המוסד אלא רק העלאת התשתית למוסד. שום מוסד לא נוסד.
  • אני חושב שהבעיה היא לא במוסד החונכות אלא איך שמבצעים אותו. (לא מכיר אותו בוויקיפדיה העברית, יכול לשער למה אתה מתכוון אקווייז). כרגע אכן כל אחד יכול לקבל חונכות גם מבלי לעשות מוסד מסודר, וכך גם היה בוויקיפדיה העברית בשנים הראשונות שלה.
  • מבחינתי מוסד החונכות כרגע היא בירוקרטיה מיותרת, אך בהחלט יתכן שבעתיד נרצה להשתמש בה כשנרחיב את הקהילה בימי אוריינטציה, סדנאות עריכה שבועיות וכו'). אפתח על זה דיון מראש אם וכאשר. אני מבין ומסכים להתנגדות, והשאלה היא האם ניתן לעשות את המנגנון הזה (במידה ונשתכנע שהוא נחוץ) בצורה הנכונה.
  • תודה על המחמאות.

עידן ד (שיחה) 09:26, 13 בספטמבר 2020 (IDT)

הבעת דעה על תבניות אזהרה וחסימה

שלום לחברי הקהילה,

לפי דעתי תבניות אלה הרסניות מאד, לפחות בניסוחים שניתנו להן בויקיפדיה העברית ולדעתי גם אם הן קיימות לא אמורים להיות בהם אייקונים של "תמרורי תנועה" או דברים בסגנון הזה שאדם אחד מציב לאחר כאילו היה הוא מייצג את כל "המיזם הרלוונטי" בעצמו.

אני מניח כוונה טובה למי שהביא את זה לכאן אך אני מביע דעתי האישית שאין לזה מקום כאן וממליץ למחוק את זה.

בהערכה, ‏EqualizeE‏ • שיחה 09:23, 19 בספטמבר 2020 (IDT)

אני מסכים ברמת העיקרון. מדובר בניסוחים מאוד ממשטרים. אני לא רואה בעיה בתבניות מהסוג האלו עם ניסוחים רכים יותר. עידן ד (שיחה) 00:04, 24 בספטמבר 2020 (IDT)

מדוע אנו צריכים את מוסד "מפעיל נולד"?

שלום לחברי הקהילה; מוזמנים להגיב עם דעות לשאלה שהצגתי.

ידידכם, ‏EqualizeE‏ • שיחה 10:37, 19 בספטמבר 2020 (IDT)

חוץ מהשם (לא אוהב את השם), מה הבעיה עם מנגנון לבחירת מפעילים? עידן ד (שיחה) 00:05, 24 בספטמבר 2020 (IDT)
לדעתי, קיומו של מנגנון כזה באופן כללי אינו בעייתי אך זה המקובל בויקיפדיה העברית כן בעייתי; מה שנכתב והופץ לרבים קשה למחוק, בטח באינטרנט ובטח עם תוכנת MediaWiki שהכל בה מתועד בגרסאות שונות שנשמרות עמוק בבסיס נתונים; הצבעות "בעד" ו"נגד" (קל וחומר "בעד חזק" ו"נגד חזק") עם תיאורים משפילים על למה אדם X לא מתאים לתפקיד או ניסוחים ספק עוקצניים ללמה הוא כן מתאים לתקפיד (ספק כדי לעצבן משתמש "מתחרה") זה לדעתי פתח לרוחות רעות של עוינות ונטירת טינה. בברכה. ‏EqualizeE‏ • שיחה 12:53, 24 בספטמבר 2020 (IDT)
אני חושב שזה קודם כל בגלל תרבות הדיון שם. עידן ד (שיחה) 18:31, 7 באוקטובר 2020 (IDT)

ייבוא אחד המיזמים הכושלים ביותר בויקיפדיה העברית לאקו-ויקי

הובא לכאן המיזם מויקיפדיה העברית בשם "בעלי ידע" שאני מתקשה למצוא ניסוח לא בוטה להסביר כמה הוא כושל ומסוכן; מדובר בתבנית הגורמת לתיוג של כל פרופיל משתמש שבעלו קישר אותו מדפים בעלי מרחב השם של התבנית.

כל פרופיל משתמש, גם של משתמש שאין לו ידע בנושא הרלוונטי כלל וגם אם מדובר בנושא עמום לחלוטין שאין כל דרך אובייקטיבית להוכיח בו ידע - אוטומטית יהיה מתויג, מה שיגרור עירוב של המשתמש הרלוונטי בדיונים.

גם אם מביאים את זה לכאן, אני אישית אפסיק להיות פעיל במיזם כל עוד זה לא מוגבל לתחומים לוגיים פורמליים בלבד כגון מתמטיקה או מדעי המחשב או כל עוד זה לא פשוט נמחק מכאן כולל איזה שהוא תיעוד על למה זה לא סדור, לא שוויוני (כל עוד לא מדובר בתחומים לוגיים פורמליים) ובעל פוטנציאל נזק בזבוז זמן עצום.

באותה הזדמנות אני קורא לקברניטי הקהילה להתחיל להיות יותר ערניים למה שמתווסף לכאן מויקיפדיה העברית. כן גם אתה משתמש:האזרח דרור. ‏EqualizeE‏ • שיחה 01:38, 22 בספטמבר 2020 (IDT)

אני נגד זה. לא צריך את זה כאן. מגזין יהלום (שיחה) 08:31, 22 בספטמבר 2020 (IDT)
אני גם נגד. מה שכן, אני חושב שכדאי שמשתמשים יגידו באיזה נושא הם יותר בקיעים . יש יתרון בהתמחות. האזרח דרור (שיחה) 15:54, 23 בספטמבר 2020 (IDT)
לי למשל יש ידע בשפות. מגזין יהלום (שיחה) 16:11, 23 בספטמבר 2020 (IDT)
יפה מאד, לא יזיק ידע מהמזרח התיכון או דברים שיש בצרפתית או ספרדית. כדאי אולי ליצור תבנית פשוטה וצנועה להכנסה לדף המשתמש. האזרח דרור (שיחה) 16:25, 23 בספטמבר 2020 (IDT)
אתה מתכוון על כישורי הידע של המשתמש? מגזין יהלום (שיחה) 20:06, 23 בספטמבר 2020 (IDT)
סליחה. במה מדובר? (אני עובר על הכל, לא תמיד מספיק בזמן אמת. כל נושא הקורונה, הסגר, והחופש מהבית ספר של הילד לא ממש עוזר). עידן ד (שיחה) 00:08, 24 בספטמבר 2020 (IDT)
כן. אולי משהו שיהיה רשימה של תחומי עניין ואם רוצים אפשר גם משהו יותר פורמלי כמו תארים או שנות לימוד בנושא. האזרח דרור (שיחה) 07:53, 24 בספטמבר 2020 (IDT)
אני יכול להכין משהו. תוכל להדגים לי אחת? מגזין יהלום (שיחה) 14:18, 24 בספטמבר 2020 (IDT)
אני חושב ש האזרח דרור מתכוון לתחומי עניין כמו בויקיפדיה העברית, ודברים יותר פורמליים כמו 5 יחידות בגרות ב-W, תואר ראשון ב-X, תואר שני ב-Y, קבלת הסמכה ב-Z וכו'. עידן ד (שיחה) 18:29, 7 באוקטובר 2020 (IDT)